Miközben tovább hadakozik a vírussal, Románia már az Olaszországból érkezőket sem küldi elkülönítőbe

A hazai számok nem biztatóak, mégis tovább bővül azon országok listája, ahonnan karanténkötelezettség nélkül lehet belépni Romániába.

Hirdetés

Ahhoz képest, hogy az elmúlt napokban a járvány áprilisi tetőzését idéző mértékben növekedett a napi esetszám az országban, és sorra telnek meg a koronavírussal fertőzött betegeket ellátó kórházak, az Országos Vészhelyzeti Bizottság hétfőn este ismét bővítette azon országok listáját, ahonnan hazatérve nem szükséges kéthetes intézményes karanténba, vagy otthoni elkülönítésbe vonulniuk a román állampolgároknak.

A keddtől érvényes listára ezúttal felkerült a járvány által korábban kegyetlenül sújtott, legalább 1,2 millió román állampolgár második otthonának számító Olaszország is, ahol az elmúlt napokban 200-300 napi esetet regisztráltak. Ezen a lajstromon mostantól Finnország, Észtország, Írország és Franciaország kontinentális része is szerepel.

A hétfőnként bővülő, itt elérhető listára egyébként olyan országok kerültek fel, ahol az utóbbi két hétben az egymillió lakosra eső új koronavírus-fertőzések átlaga nem haladja meg a napi öt esetet. Ezekbe az országokba a repülőjáratok is újraindulhatnak.

Hirdetés