Miközben pártja éppen darabokra szakadóban, Victor Ponta golfversenyen próbál vigasztalódni

A hajó süllyed, a kapitány szórakozik.

Hirdetés

Victor Ponta volt szociáldemokrata miniszterelnök, a Pro Románia párt elnöke aztán tudja, hogyan kell élni: pártját éppen súlyos belső konfliktusok robbantják atomjaira, kizárások és felfüggesztések miatt forrong, ő viszont éppen Törökországban lazul, és egy golfversenyen remekel.

Mi is megírtuk, hogy a Pro Romániában elszabadult a pokol, miután Ponta tiltása ellenére a párt hét képviselője és szenátora is megszavazta az új liberális kormányt.

Most éppen ott tartanak, hogy megvonják a megyei koordinátori megbízatást és a párt vezetőségének politikai támogatását minden olyan parlamenti képviselőjétől, aki szembeszegült a párt döntéseivel és bizalmat szavazott az Orban-kormánynak.

Ugyanakkor a pártnak azon alelnökeit, akik megszavazták a kormányt, kizárják az alakulat soraiból.

Ponta viszont ott tart, hogy a törökországi Belekben lép fel golfcsapatával a Montgomerie Maxx Royal elnevezésű golfversenyen.

Külön pikáns az ügyben, hogy csapatának tagja az a Dinu Pecariu üzletember is, aki ellen pénzmosás miatt vizsgálódik a korrupcióellenes ügyészség, és tanúként szerepel a túlárazott szoftverlicencek kormányzati hátszéllel történő megvásárlása miatt indított eljárásban, a Microsoft-ügyben.

Hirdetés

Mint kiderült, a Ponta-csapat nem is szerepelt rosszul: a legjobb csapatok között végzett, Pontát pedig külön díjazták kiváló ütései miatt.

Ennek nyomán meg is értjük, hogy miért választotta a golfversenyt a politikai huzavona helyett.

Itt legalább sikerélményben lehetett része.

Hirdetés