Míg a diákok agyát egy szélhámos mossa a TikTokon, addig a pedagógusok egy numerológussal konzultálnak a Zoomon

Mi a kínosabb a történetben: az, hogy a tanfelügyelőség is népszerűsítette az online megtartott ezoterikus képzést, vagy az, hogy végül hatszáz pedagógus vett részt rajta?

Hirdetés

Elsőre viccesnek tűnt, hogy egy numerológus tarthat képzést pedagógusok számára, de miután hatszáz résztvevővel meg is tartották az online eseményt, ráadásul úgy, hogy a Galac megyei tanfelügyelőség is népszerűsítette azt, már egyáltalán nem tűnik annak. Érdekes képet fest a 21. századi romániai közoktatás színvonaláról, hogy miközben a diákokat a TikTokon egy szélhámos lázítja az oktatási rendszer ellen, addig a pedagógusok azzal vannak elfoglalva, hogy

egy numerológus- parapszihológus-kristályterapeuta agymenését hallgatják a Zoomon arról, hogy hogyan kellene oktassanak.

Az online eseményen mintegy hatszáz pedagógus vett részt. Feltehetően a magas részvételnek köze van ahhoz is, hogy a galaci tanfelügyelőség e-mailben értesítette a pedagógusokat, hogy a Romániai Numerológusok Egyesülete képzést tart. Az ügyből botrány lett, az oktatási minisztérium magyarázkodásra kényszerült, hogy miért népszerűsítenek ezoterikus képzéseket a tanfelügyelőségeken.

Sorin Ion államtitkár szerint a galaci tanfelügyelőnőt nemrég nevezték ki, és még

nem szokta meg, hogy a hivatalos levelezőrendszerben nem küldhet el bármit, ami a személyes érdeklődési körébe tartozik.

A levél tájékoztató jelleggel landolt a Galac megyei pedagógusok postaládájában, akik eldönthették, hogy érdekli-e őket az esemény, vagy sem – mondta az államtitkár. Nos, több mint hatszázat érdekelt.

Anatol Basarab előadó, aki korábban televíziós műsorokban osztotta meg asztrális előrejelzéseit, a háromórás képzésen nemcsak számmisztikáról beszélt, hanem például arról is, hogy szerinte az oltással mikrochipeket helyeznek el az emberekben. Egyéb összeesküvés-elméleteknek is hangot adott, például az LMBTQ+ kapcsán. De elhangzott az is, hogy az oktatás egy sátáni dologgá vált, mely semmirekellő balekokat ad a társadalomnak. Határozott elképzelései vannak az oktatási rendszer jobbításáról, például

a hatodik osztálytól kötelezővé tenné a numerológia oktatását a diákoknak.

Hirdetés

Korábban már beszélt arról, hogy egyes kormánytagok kapcsolatban állnak a földönkívüliekkel, de ezen a képzésen erről nem esett szó.

A résztvevők visszajelzései alapján mindenki elégedett volt az előadás színvonalával.

Mindezek után már nem csodálkozzunk azon, hogy a diákok az Alexandru Cumpănașu-féle szélhámosokban látják a messiást.

Hirdetés