Miféle létszámcsökkentés? Úgy növekszik a zabhegyezők száma a minisztériumoknál, hogy követni sem lehet

A miniszterelnök rendszeresen előáll azzal, hogy megszüntetnek majd egy csomó fölösleges állást a minisztériumoknál, erre mi történik? Épp az ellenkezője...

Hirdetés

Annyira bírjuk, amikor Florin Cîțu előáll azzal, hogy ő aztán rendet teremt a kormánynál, és folyamatosan azt követeli a miniszterektől, hogy csökkentsék a vezetői állások számát, mert túl nagyok a kiadások,

erre mi történik? Hát persze, hogy pontosan az ellenkezője,

a vezető funkciókkal megkínált zabhegyezők száma azóta is inkább nő, mint csökken. Ma például az derült ki, hogy a Moldovai Köztársasággal való kapcsolattartásért felelős irodában egyszerűen megduplázták az alkalmazottak számát – korábban 31-en voltak, egy friss határozat szerint már 66-an –, s ha már hirtelen ennyien lettek, a vezetői állások számát is jól felemelték.

Természetesen a kormány főtitkárságának az égisze alatt működő hivatalnál

az égvilágon semmi nem indokolta a létszámnövelést:

az elmúlt hét hónapban egy civil szervezet számára szerveztek egy pályázatot, aztán néhány találkozót moldovai politikusokkal.

Hirdetés

Ez nem túl sok, egyezzünk meg…

Persze akkor is csak mosolyogtunk, amikor márciusban kiderült, hogy Cătălin Drulă szállításügyi miniszternek egyenesen 9 államtitkárra, és 30-nál is több tanácsadóra lett hirtelen szüksége, míg például elődjének, Lucian Bodénak egy államtitkárra és egy tanácsadóra volt szüksége.

Hirdetés