Micsoda nagylelkűség: nem kötelező a napozóágy használata a román tengerparton!

Megkönnyítené a nyaralást a kormány.

Hirdetés

Ezt is megértük: a belföldi turizmus beindítása érdekében a kormány minden eszközt bevet – most például úgy döntött, hogy a román tengerparton anélkül is ejtőzhet bárki, hogy kötelezően napozóágyat kelljen bérelnie.

Eredetileg az volt az előírás, hogy a fertőzés terjedésének megakadályozásának érdekében csakis egymástól két méteres távolságra elhelyezett napozóágyak birtokában lehessen a tengerparton pihenni.

Aztán a jelek szerint rájöttek az illetékesek, hogy a napozóágy nem feltétlenül tartja távol a vírust, viszont legalább fölösleges pluszköltséget generál, ami elriaszthatja az embereket a tengerparti nyaralástól.

Így aztán csütörtök esti ülésén a kormány eldöntötte: nem teszi kötelezővé a napágybérlést, egy törölközőt vagy pokrócot is elég leteríteni a partra, a lényeg az, hogy ne legyen túl közel a szomszédokhoz.

Sőt nem csupán a belföldi, hanem a külföldi nyaralást is megkönnyítik.

Lehetővé teszik ugyanis azt, hogy olyan országokból hazatérve, ahol már nagyon lecsengett a járvány, ne kelljen két hétre házi elkülönítésbe vonulni.

Hirdetés

Ilyen ország Görögország és Bulgária, így lehet tervezni az ottani nyaralást.

Görögország július elsejétől fogadja a turistákat, akiket lehet, hogy véletlenszerűn tesztelnek majd, és persze be kell tartani a higiéniai szabályokat.

Bulgária viszont június 15-étől minden, a járvány miatt korlátozást felold, beleérve a maszkviselést is.

Szerencsés ország.

Hirdetés