Szarvas és Gálfi egy eseményen | Fotó forrása: Facebook

Mi a fene folyik Udvarhelyen? Fenyegetés, zsarolás, lemondás színesíti a helyi politikai életet

Egy EMNP-s tanácsos lemondott. Az MPP-ből kizárt polgármestert és a jegyzőt is megpróbálták megfélemlíteni.

Hirdetés

Nem túl gyakran fordul elő ilyesmi, ezért kétszer is elolvastuk a hírt az uh.ro udvarhelyi portálon: megfenyegették Szarvas Zsuzsát, az Erdélyi Magyar Néppárt helyi tanácsosát, aki emiatt úgy döntött, hogy lemond a tisztségéről. Mivel csak felszínesen ismerjük a székelyudvarhelyi politikai erőviszonyokat, tippelni sem tudunk, mi állhat az ügy mögött, de a helyi sajtó sem bocsátkozik találgatásokba, és maga az érintett is csak rébuszokban beszélt a fenyegetőzök kilétéről.

„Nem akarok olyan emberek játékszere lenne, akik nem vállalják fel személyiségüket, és lesik minden léptünket, nevezetesen azt is, hogy most a tanácsülésen nem ott ültem, ahol eddig szoktam.” – mondta Szarvas Zsuzsa a gyűlésen a portálon közzé tett felvétel szerint.

Annyit lehet tudni még, hogy esténként és napközben is kaptak üzeneteket, melyek fenyegető hangvételűekké váltak. Családját, szüleit, gyermeke édesapját is fenyegették, és mindez a vállalkozását is érinti. A tanácsos felszólalása végén elnézést kért a város lakóitól, hogy nem töltötte ki mandátumát, de azt is megjegyezte, hogy nem indult volna újabbért.

Hirdetés

Venczel Attila jegyző és a Gálfi Árpád polgármester szintén fenyegetésekre panaszkodott. Gálfit akkor váltották le az MPP székelyudvarhelyi szervezetének éléről, amikor korrupciós ügyeket kezdett el felemlegetni, amiben az MPP-sek – a polgári párt azon néhány tagja, akiket Szász Jenő embereiként emlegetnek – is érintettek lehetnek. A fenyegetések akkoriban kezdődtek.

A tanácsülés feszült hangulatban telt, erről az UH percről percre tudósítása tanúskodik.

Hirdetés