Melegen tartja az autonómia ügyét az SZNT: ismét őrtüzeket gyújtanak Székelyföldön

Október utolsó vasárnapján a szervezet közös imára hívja a magyar gyülekezeteket , majd a hagyományos esti akcióját is megtartja.

Hirdetés

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) az elmúlt hónapokban – érthető módon – csak a nemzeti régiókért indított székely polgári kezdeményezés kapcsán hallatott magáról, hétfőn azonban berepült a postaládánkba egy közlemény arról, hogy

idén sem marad el az immár hagyományosnak számító közös ima, majd az őrtűzgyújtás.

Ezzel a rendezvénnyel – mint minden év utolsó októberi vasárnapján – a székelyföldi autonómiatörekvésekre kívánják felhívni a világ figyelmét. Idén október 31-én tartják az akciót a szokásos menetrend szerint:

délelőtt közös imára hívják a nagyvilág keresztény, magyar gyülekezeteit, az esti órákban pedig az autonómiakövetelés jeleként őrtüzeket gyújtanak

a székelyföldi településeken – mindezt a járványügyi szabályok betartásával.

„Tudatosítani kell az egész közösségben, hogy október utolsó vasárnapja Székelyföld Autonómiájának Napja. Ezen a napon megemlékezünk Székelyföld autonómiájának hagyományáról, és egyben jelezzük a világnak, hogy nem mondunk le az önrendelkezés jogáról, nem mondunk le Székelyföld területi autonómiájáról”

– írja közleményében Izsák Balázs, az SZNT elnöke.

Hirdetés