Meghosszabbították a románokra vonatkozó olasz karanténintézkedést

A korlátozás elvileg pénteken lejárt volna.

Hirdetés

Frissítés:

Az olasz egészségügy-minisztérium sajtóosztálya közben a Mediafax hírügynökség megkeresésére tisztázta, hogy a karanténintézkedést 10 nappal, augusztus 9-éig hosszabbították meg egyelőre. Utána eldöntik, hogy újra meghosszabbítják-e a határidőt vagy sem.

Olaszország pénteken bejelentette a Romániából és Bulgáriából hozzájuk érkező emberekre vonatkozó kéthetes karanténintézkedés meghosszabbítását. A szigorítást Roberto Speranza egészségügyi miniszter egy héttel ezelőtt jelentette be, mivel mindkét szóban forgó országban elég csúnyák a koronaszámok, az olaszok pedig már küzdöttek eleget a vírussal.

Speranza most bejelentette a hosszabbítást is, igaz nem mondta, pontosan meddig tolják ki a határidőt, de a legvalószínűbb az, hogy augusztus közepén vizsgálják újra felül az ügyet az akkori számok tükrében.

Hirdetés

Olaszország azt is kikötötte, hogy Algériából egy ideig senkit sem fogadnak, csak nagyon indokolt esetben.

Róma ugyanakkor egészen október 15-ig hosszabbította meg a szükségállapotot, amelyet eredetileg még január 31-én vezettek be a vírus futótűzként való terjedése miatt. Az itáliai félszigeten csütörtökön 386 új fertőzöttet regisztráltak, ez újbóli növekedést jelent.

Hirdetés