Megbukott a vizsgán, lángra lobbantotta a tanárt – hírek pénteken

Utasával együtt lopott autót egy craiovai fiatalember, majd balesetet okozott, ráadásul jogosítványa sem volt. További három norvég F-16-os vadászgép beszerzésével lezárult a román légierő fejlesztésének első szakasza.

Hirdetés

Gyilkossági kísérlettel vádolják a tanárát felgyújtó egyetemi hallgatót 

Drasztikus cselekedetre szánta el magát egy egyetemi hallgató a konstancai Ovidius Egyetemen, ahol felgyújtotta a tanárát, mert az négyest adott neki a vizsgán. A rendőrség csütörtökön vette őrizetbe a 22 éves diákot, aki beismerte a bűncselekményt, de azt állította, hogy meg akarta ijeszteni az oktatót, és csak bosszút akart állni amiért az négyest adott neki a vizsgán.  

Az elkövetőt törvényszéki pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá, hogy megállapítsák, tettének elkövetésekor beszámítható állapotban volt-e. 

Az események rekonstruálásakor kiderült, hogy a hallgató csütörtökön vizsgázott a matematika-informatika karon, és mivel felkészületlen volt, megbukott. Nem igazán tudta elfogadni a történteket, ezért visszament a laborba, ahogy a vizsgáztató tanárt egészségügyi szesszel locsolta le, majd öngyújtóval meggyújtotta. Ezt követően bezárta a helyiség ajtaját, hogy a tanár ne menekülhessen el. A sértett csupán a lélekjelenlétének köszönhette, hogy nem szenvedett égési sérüléseket, ezért nem szorult orvosi ellátásra.   

A fiatalember pénteken jelent meg a konstancai bíróság előtt, ahol indítványozták a harminc napos előzetes letartóztatásba helyezését. 

Bűnözni, csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes

Három bűncselekményt is elkövetett pénteken az a 19 éves, járművezetői engedéllyel nem rendelkező férfi, aki pénteken reggel ellopott egy autót Craiován, amivel közúti balesetet okozott. A bűncselekmény elkövetésekor az autóban egy 12 éves utas is tartózkodott.  

Az elkövető egy kanyarban elvesztette uralmát a gépjármű felett, az autó felborult és egy közlekedési lámpának ütközött. A balesetben mindkét utas megsérült.

A rendőrség lopás, jogosítvány nélküli járművezetés és testi sértés miatt indított büntetőeljárást.  

Újabb három Norvégiától vásárolt F16-os vadászgép érkezett Aranyosgyéresre  

Hirdetés

Leszállt pénteken az aranyosgyéresi légitámaszponton három F-16 Fighting Falcon típusú vadászgép, amelyeket Norvégiától vásárolt Románia – tájékoztatott a védelmi minisztérium. A közlemény szerint a három gép a légitámaszpont repülőszázadához csatlakozik. 

Angel Tîlvăr védelmi miniszter közölte, hogy a vadászgépek beszerzésével lezárul a román légierő fejlesztésének első szakasza. A tárcavezető szerint az aranyosgyéresi és a Konstaca megyei légitámaszpont repülőszázadának hadrendbe állítása jelentősen hozzá fog járulni Románia és a NATO keleti szárnya biztonságának megerősítéséhez.  

A honvédelmi miniszter beszélt a Feteștiben létrehozott európai F-16-os kiképzőközpont jelentőségéről is, aminek köszönhetően sokkal rövidebb idő alatt képezhetők ki a pilóták a repülőgépek üzemeltetésére. 

A pénteken érkezett három F-16-os vadászgéppel együtt a román légierő eddig kilencet vett át a Norvégiától vásárolt 32 repülőgépből. További 23 vadászgép 2025 végéig érkezik meg Romániába. 

Hirdetés