Fotó: ANABI

Megáll az ész: az állam el akarta árverezni a caracali rém autóját – az egyik áldozat családjának kellett ezt megakadályozni

Mindössze 1033 lejért lehetett volna megvenni egy sorozatgyilkos gépkocsiját.

Hirdetés

Az Elkobzott Javakat Kezelő Országos Ügynökség (ANABI) unzsenírt árverésre bocsátotta volna, azt a 2006-os szürke Renault Megane személygépkocsit, amellyel a caracali rém, Gheorghe Dincă elrabolta két áldozatát, Alexandra Măceșanut és Luiza Melencut. Az ANABI a múlt héten tette közzé az autóval kapcsolatos hirdetést, és egy másikat, Dincă kisteherautójáról, amelyet a hatóságok szintén elkoboztak.

Előbbi autó eladása ellen azonban Luiza Melencu családja fellebbezett, az Olt megyei bíróság pedig ma helyt adott a fellebbezésnek, a végleges döntés értelmében pedig az autót nem lehet többé áruba bocsátani.

A tegnapi tárgyaláson Gheorghe Dincă és Luiza anyja is jelent volt. Luiza édesanyja a sajtónak azt mondta, a gépkocsiban még mindig bizonyítékok lehetnek az üggyel kapcsolatban, eladása pedig a nyomozás elsumákolásának része.

A fiatalabbik áldozat édesanyja már korábban is azt hangoztatta, hogy szerinte a lánya él, csak elrabolták, az ügyet pedig el akarják tussolni.

Hirdetés

Gheorghe Dincă ANABI által elárverezni kívánt mindkét járműve működésképtelen jelenleg, a bűntények során használt Renault-t 1033, a kisteherautót pedig 5017 lejre árazták be.

Utóbbit még mindig meg lehet vásárolni.

Hirdetés