Még egy beteg elhunyt a Piatra Neamț-i kórháztűz túlélői közül – már csak egyikük van életben

A leégett intenzív osztály betegei közül eredetileg hatot szállítottak át a Leţcani-i mobil kórházba.

Hirdetés

Még egy beteg elhunyt a hat közül, akiket a Leţcani-i mobil kórházba szállítottak a Piatra Neamț-i kórháztűz nyomán, így közülük már csak egy maradt életben.

Mint ismeretes, a Piatra Neamț-i kórház intenzív osztályának egyik kórtermében november 14-én este tört ki tűzvész vélhetően egy technikai hiba miatt, aminek következtében 10 beteg azonnal életét vesztette. A másik kórteremben, szintén Covid-19-el ápolt hat beteget azonnal a Iaşi megyei mobil kórházba szállították át, és bár ők nem szenvedtek égési sérüléseket, az állapotuk eleve kritikus volt, és vélhetően a kényszerű átszállítás sem tett jót nekik.

Közülük előbb november 18-án hunyt el egy 72, majd két nappal később egy 68 éves nő. November 22-én még két 65 éves páciens vesztette életét, akik szintén több társbetegségben is szenvedtek, Carmen Dorobăţ, a jászvásári járványkórház igazgatója pedig akkor azt nyilatkozta, haláluk nincs közvetlenül összefüggésben a kórháztűzzel.

Dr. Florin Roşu, a leţcani-i mobil kórház munkatársa az Agerpresnek most azt mondta, a legújabb áldozat egy 68 éves férfi, aki szintén több társbetegségben szenvedett a koronafertőzés mellett. Szerinte a hat közül az utolsó életben maradt beteg állapota „elég jó”.

Hirdetés

Mint ismeretes, a tűzben súlyosan megsérült az ügyeletes orvos, Cătălin Denciu is, aki élete kockáztatása árán vetette magát a lángok közé, hogy menteni próbálja magatehetetlen betegeit – sikertelenül. Őt súlyos állapotban szállították egy brüsszeli kórházba a katasztrófa után. Az egészségügyi minisztérium legutóbb négy nappal ezelőtt közölt hivatalos információt állapotáról, akkor azt írták, „állapota stabil”, és „speciális kezelés alatt áll”. Lábadozása azonban nem lesz rövid, hiszen a testének negyven százaléka égett meg.

Közben a tűzben elhunyt egyik beteg családja bíróságon követel egymillió eurós kártérítést.

Hirdetés