Mátyás király nyomdokaiba lépett egy megyei tanács elnöke, álruhában leckéztette meg a sürgősségi osztály személyzetét

Mivel nem úgy bántak a páciensekkel, ahogy kellett volna.

Hirdetés

A legenda szerint Mátyás király által is előszeretettel alkalmazott gyakorlatot élesztette fel Hunyad megye önkormányzatának elnöke, Laurențiu Nistor, hogy megleckéztesse az egyszerű emberekkel packázó állami alkalmazottakat: álruhában „buktatta le” őket.

Mint arról a közösségi oldalán beszámolt, arról kapott panaszt, hogy a dévai megyei kórház sürgősségi osztályán egy idős férfire hosszú ideig rá se néztek az alkalmazottak, mintegy másfél óráig várakoztatták, mire foglalkozni kezdtek vele.

Nistor nem teketóriázott: mivel éppen kerti munkával foglalkozott,

abban a ruhában indult a kórházba, amelyben kertészkedni szokott.

A fejére húzta a dzsekije kapucniját, és maszkot is viselt, így nem igazán állt fenn a veszélye annak, hogy felismerjék.

Este fél tíz körül ért oda a sürgősségi osztályra, ahol ő is megtapasztalhatta, amit az idős páciens: hiába mondta, hogy rosszul érzi magát, és járni sem bír,

mintegy háromnegyed óráig kutyába sem vették.

A történéseket kísérője le is filmezte.

Hirdetés

Hamarosan aztán leleplezte magát, és már a helyszínen megrótta a kórház alkalmazottait, amiért nem megfelelően bánnak a páciensekkel.

Majd ezt megismételte a közösségi oldalán a bejegyzésben is, kijelentve: az elfogadhatatlanul viselkedő egészségügyi személyzetet felelősségre kell vonni, mivel ebben a szakmában empátiára és odaadásra van szükség.

Figyelmeztetett: a teljes személyzetnek változtatnia kell a magatartásán, aki pedig erre nem képes, az szedheti a sátorfáját.

Előfordulhat, hogy nem árt komolyan venni, amit mond, ha képes volt bevállalni az álruhás kalandot is.

Hirdetés