Maszturbáló szatír zaklatja a nőket a kolozsvári buszokon

Az ország legjobbjának választott kolozsvári közszállítási vállalat lehet, hogy korszerű, de a jelek szerint nem biztosnágos.

Hirdetés

Már megfigyeltük egy ideje, hogy Kolozsváron párhuzamosan kétféle percepciója van a valóságnak. Az egyik szerint a kincses város a tejjel-mézzel folyó Kánaán, mely mindenben megelőzi az ország többi városát és főleg Bukarestet, a másik pedig folyamatosan rácáfol erre. Az igazság valószínűleg a kettő között van, hiszen bár fejlettségi szinten kétség kívül élen jár, bőven akadnak olyan történések, melyek árnyalják a Kolozsvárról kialakított idealisztikus képet.

Mondunk is egy példát. Éppen a napokban választották meg a kolozsvári közszállítási vállalatot (CTP) az ország egyik legjobbjának. Rövid időn belül ez a második olyan kitüntetés, melyet az önkormányzat az állítólag pompásan működő kolozsvári tömegszállításért zsebel be. Aki már próbált Kisbácsból csúcsidőben bebuszozni a városba, esetleg szorult már be utasok közé a túlzsúfolt 30-as járaton, az tudja, hogy mennyire relatív a CTP teljesítménye.

Meghallgatnánk, hogy mit szólnak ezekhez a kitüntetésekhez azok a nők, akiket a kolozsvári buszokon zaklat egy magamutogató perverz. Két erről szóló történet is sajtónyilvánosságra került a héten. Mindkettő a 6-os számú buszon esett meg. Az elkövető egy 30 év körüli férfi, aki könyvvel – az egyik beszámoló szerint kvantumfizikai folyóirattal (!) – a kezében ül le nők mellé, maszturbálni kezd, és odafigyel arra is, hogy kizárólag a mellette ülő nők figyeljenek fel erre. Mindkét áldozat sokkolva szállt le a buszról. A kolozsvári rendőrségre két panasz érkezett a férfi ellen, de még nem sikerült beazonosítani az elkövetőt, ami azért is meglepő, mert a buszok többsége be van kamerázva.

Bár az esetek többségében a nőket zaklató perverzek problémája a közbiztonságot, és nem a közszállítást érinti, joggal várhatnánk el az ország legjobb közszállítási vállalatától, hogy biztonságos is legyen.

Hirdetés