Máris szokhatja a rács mögötti világot a három ember halálát okozó kártevőirtás felelőse

Utólag már operatívak a hatóságok.

Hirdetés

Nem mintha ez az áldozatokon vagy a családjukon bármit is segítene, de legalább máris kezdheti érezni a felelősség súlyát annak a temesvári kártevőirtó cégnek a tulajdonosa, amely olyan csodálatos hatékonysággal volt képes a dolgát végezni egy panelházban, hogy abba egy csecsemő, egy kisgyerek és az édesanyjuk is belehalt.

A férfit – aki beismerte, hogy a felhasznált, a szokásosnál nagyobb koncentrációjú, Delicia gastoxin nevű, alumínium-foszfidot tartalmazó szert a feketepiacon szerezte be – 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés és mérgező anyagokkal való kereskedelem miatt.

Az egészségügyi minisztérium szerint egyébként összesen 33 személyt, köztük 21 gyereket ápolnak különböző temesvári kórházakban a tragikusra sikeredett kártevőirtás után.

A páciensek állapota stabil, egyesek még mindig hányingerre panaszkodnak, de a vérvizsgálatok eredménye javulást mutat.

Hirdetés

A tárca törvénymódosítást kezdeményezett, amely kötelezné a kártevőirtó szereket használó cégeket, hogy engedélyeztessék az általuk felhasznált anyagokat a megyei közegészségügyi igazgatóságoknál.

Zseniális, hogy ez a veszélyes mérgező anyagokkal dolgozó cégek esetében csak így, utólag jut eszükbe.

Hirdetés