Ezt a pechet! Már megint bajok vannak a Torda-Szászsebes autósztrádával a földcsuszamlások miatt

Repedezik az aszfaltréteg, ismét korlátozásokat kellett bevezetni. Szóval folytatódik a kálvária.

Hirdetés

Nem akar véget érni az A10-es jelzésű Torda-Szászsebes autósztráda körüli kálvária. Miután az elmúlt év végén – rengeteg cirkusz és persze halasztgatás után – végre sikerült átadni az autópálya 24 km hosszú kettes szakaszát, a földcsuszamlások okozta problémák miatt egy 1,5 km-es szakaszon mindkét irányban egy-egy sávra szűkítették a forgalmat, és sebességkorlátozást vezettek be – ezt idén novemberben sikerült végre megoldani.

És láss csodát, alig egy hónap telt el, és az országos közútkarbantartó vállalat (CNAIR) bejelentette, ezúttal a Gyulafehérvár melletti északi csomópontnál repedezik az aszfalt a földcsuszamlások miatt, ezért most ott kell korlátozásokat bevezetni.

Jelenleg egy-egy sávra szűkítették a forgalmat a Joruárka-patak közelében fekvő domb környékén, s mivel a munkálatok még garanciában vannak, már szóltak is az olasz építővállalatnak, hogy ismét meló akadt, és ezt nekik kell majd kifizetni. Az A10-es autópálya kálváriájáról többször írtunk már, két évvel ezelőtt például ugyanezen a helyszínen voltak problémák a földcsuszamlásokkal.

Hirdetés