Már a fejesekig ér a szar a PSD háza táján, az erkölcsi tanulság pedig ez: a korrupcióval szerzett pénz nem boldogít

Az aradi PSD-sek korrupciós hálózatát feltérképező nyomozásban hallgatják ki a párt két korábbi nagyemberét.

Hirdetés

A Dăncilă-éra miniszterelnök-helyetteséről, Mihai Fiforról, illetve a megbuktatott kormány szállításügyi miniszteréről, Răzvan Cucról van szó, akiket tanúként idézett be a temesvári DNA az aradi PSD-seket, köztük a helyi elnököt érintő korrupciós perben.

A három PSD-s parlamenti képviselőt (Gheorghe Dorel Căprar, Florin Tripa és Ioan Chisăliță) érintő ügyben a legtöbb vaj egyértelműen az aradi fiókelnök, Dorel Căprar fején van, a vád szerint úgy szedte ugyanis úton-útfélen a kenőpénzt, mint kakaósokkban remegő német kislány a Milka-reklámban a vadvirágot az alpesi legelőkön.

Többek között ő döntött bizonyos közalkalmazotti tisztségekbe történő kinevezésekről, a jelentkezőknek pedig a melóhely fokozatának függvényében kellett 4 és 10 ezer euró közötti összegeket kipengetni, illetve havi díjat fizetni a PSD arad megyei szervezetének kasszájába.

Az ügy másik szálában az Utak és Hidak Regionális Igazgatósága (DRDP) temesvári kirendeltségének szintén aradi vezetője, Cristian Ispravnic is érintett, aki egyben PSD-s tanácsos is. A nagylaki autópálya-határátkelőnél fölszerelt kamionmérleggel elkövetett csalások ügyében az igazgatóktól a mérlegkezelőkig gyakorlatilag mindenki sáros.

Hogy pontosan milyen összefüggésben került a képbe az aradi szenátor, Mihai Fifor, illetve a bizalmatlansági indítvány megszavazásának napján az ellenzéki képviselők Tarom-járatainak késleltetése ügyében már amúgy is a DNA célkeresztjében lévő Răzvan Cuc, még nem tudni, de ha a helyzet így eszkalálódik tovább, Dragneának egy idő után több cimborája lesz bent, mint kint.

Hirdetés