„A szállításügyi miniszter késleltetni akarta a belföldi repülőjáratokat, hogy az ellenzékiek ne tudjanak szavazni”

Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Hirdetés

Sejtettük már az elején, hogy a PSD minden aljas trükköt megpróbál bevetni, hogy az ellenzék ne tudja átverni a parlamenten a kormány bukásához vezető bizalmatlansági indítványt, a finom „kis” aljasságokra azonban csak most derül fény.

Mădălina Mezei, a román légitársaság (Tarom) frissen kirúgott igazgatója például azzal állt elő, hogy Răzvan Cuc, a leköszönt kormány szállításügyi minisztere azért menesztette, mert – fogózzunk meg! – nem volt hajlandó a bizalmatlansági indítvány napján (egy héttel ezelőtt) késleltetni a belföldi járatokat. A cél nyilván az lett volna, hogy az ellenzék képviselői ne érjenek időben Bukarestbe, a szavazás idejére.

Mădălina Mezei azt állítja: bár az ilyesmi nem tartozik az igazgató hatáskörébe, Cuc azt kérte tőle, találjanak ki valamit, például mondják azt, hogy technikai problémák miatt a gépek nem tudnak felszállni. A januárban kinevezett Mădălina Mezeit egyébként kedden kirúgták az állásából. 

Răzvan Cuc már reagált is a Facebook-oldalán a súlyos vádakra. Természetesen mindent tagad, és azt állítja, hogy Mezei most azért kapar, hogy visszaszerezhesse az állását, bár a teljesítménye ezt egyáltalán nem indokolja. 

Hirdetés