A DNA szerint szép kis korrupciós hálózatot hoztak össze az aradi PSD-sek

Több parlamenti képviselő is érintett.

Hirdetés

Az átlagosnál is pocsékabban indult ez a hétfő reggel a Szociáldemokrata Párt (PSD) aradi szervezete számára: nem csak egy újabb munkahét köszöntött be, hanem az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) ügyészei is.

Az ügyben a PSD két aradi valamint egy Krassó-Szörény megyei képviselője – Florin Tripa és Dorel Căprar, illetve Ioan Chisăliţă –, érintett, valamint az Utak és Hidak Regionális Igazgatósága (DRDP) temesvári kirendeltségének szintén aradi vezetője, Cristian Ispravnic.

Tripa elmondta: befolyással üzérkedés miatt gyanúsítottként szerepel az ügyben.

Az értesülések szerint a korrupcióellenes ügyészek a nagylaki autópálya-határátkelőnél fölszerelt kamionmérleggel elkövetett csalások ügyében nyomoz.

A nyomozás még kilenc hónappal ezelőtt indult, miután a korrupcióellenes hatóságok olyan értesüléseket szereztek, hogy temesvári DRDP munkatársai 50 és 100 euró közötti kenőpénzt kaptak azért, hogy ne a valós súlyát rögzítsék a Magyarország felé tartó kamionoknak.

Hirdetés

Szintén fennáll a gyanúja annak, hogy egyes politikusok közbenjártak annak érdekében, hogy bizonyos kamionokat egyáltalán ne mérjenek meg, az így befolyt kenőpénz pedig az Arad megyei PSD kasszájába került.

Az érintetteket a DNA temesvári kirendeltségére állították elő kihallgatásra.

És könnyen meglehet, hogy őket is megmérik majd, és könnyűnek találtatnak.

Hirdetés