Lulu Lakatos kimarkolta a brit luxusboltból a gyémántot, szórt a helyükre kerti kavicsot, az alkalmazottak meg csak pislogtak másnap

Talán már kitalálta, hogy Lulu Lakatos bizony romániai származású…

Hirdetés

A romániai származású, Franciaországban élő Lulu Lakatos olyan gyémántrablást bonyolított le Londonban, hogy Guy Ritchie akár bele is írhatná a következő gengszterfilmjébe.

60 éves hősünk nem kisstílű bűnöző, a csaknem 5 millió euró összértékű rablást évekig tartó készülődés előzte meg. A London központjában működő Boodles ékszerbolt tulajdonosának még 2016-ban mutattak be egy izraeli pénzes embert (illetve Lulu lakatos egyik társát, aki izraeli pénzes embernek adta ki magát), aki azt mondta neki, hogy ő drágakövekbe akar fektetni. Mondjuk ez nagy vonalakban stimmel, csak azt felejtette el említeni az ürge, hogy pénzt nem kíván költeni a befektetés során.

Az ékszerbolt vezetője később Monacóban is találkozott az „izraeli úrral”, és annak „orosz üzlettársával”, Alexanderrel. Ekkor egyeztek meg abban, hogy az urak szeretnének megvásárolni londoni barátjuktól 7 bitang értékes követ, amelyeket előzőleg megtekintene a szakértőjük.

Ekkor lépett a színre Lulu Lakatos.

Aki valóban gyémántszakértőként mutatkozott be, majd akkurátusan elkezdte vizsgálni az üzlet tárgyát képező köveket, amelyek között volt egy hatalmas, 20 karátos szív alakú kő 2,5 millió eurós áron, illetve egy nagyon ritka rózsaszínű gyémánt is, amely egymaga 1,5 milliót ér.

Ám Lulu Lakatos addig-addig vizsgálta a köveket, hogy zsebre vágta az egészet, és még arra is maradt ideje, hogy közönséges kerti kavicsokkal helyettesítse őket.

Hirdetés

Mindezt olyan profin hajtotta végre, hogy az üzlet alkalmazottainak csak másnap tűnt fel, hogy Lulu Lakatos kibabrált velük.

Persze azóta Lulu két társát már el is ítélték, őt magát pedig Franciaország már kiadta Angliának, így ő is komoly büntetésre számíthat.

Mondjuk a börtönben legalább lesz mivel dicsekedni…

Hirdetés