Ludovic Orban szerint a PNL elkövette a lehető legnagyobb gazemberséget: megszabadult az általa befogadott kutyától!

A volt pártelnök-kormányfő dúl-fúl egykori párttársai érzéketlensége miatt.

Hirdetés

Úgy látszik, a kormány második legnagyobb pártja, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) illetékesei nem elégednek meg azzal, hogy egykori pártelnökük, Ludovic Orban az elvesztett elnökválasztás után otthagyta őket: még az emlékétől is nagyon meg akarnak szabadulni.

Ezért aztán a damnatio memoriae jegyében még egy kutyán is bosszút álltak, amit egykor ő fogadott be a párt nevében.

Orban kedden felháborodott bejegyzésben ment neki a PNL-nek.

Mint írta, egy barátnője még 2017-ben kérte meg, hogy találjon új gazdát a kutyájának, mivel neki már nem állt módjában tovább gondozni.

Mivel Orbannak már három kutyája volt, és senki más sem tudta befogadni, végül amolyan „pártkutya” lett belőle: a PNL bukaresti székházának udvarán lelt otthonra, és a párt politikusai etették és gondozták.

Mostanáig. Orban ugyanis most felháborodottan hozta nyilvánosságra, hogy őt meg…, de a Toby nevű ebbel is elbántak: öt év után menhelyre száműzték.

Hirdetés

Emiatt Orban azzal zárta dühös hangvételű posztját, hogy nem is akar többé egykori párttársairól hallani.

Vélhetően ez kölcsönös, hiszen Orban azóta Jobboldali Erő néven új zsebpártot alapított.

És azzal próbál némi szavazói szimpátiát kelteni iránta, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnökön köszörüli a nyelvét. Meg persze ilyen kutyás posztokat oszt meg, hátha legalább néhány állatbarát kutyába veszi őt és a pártocskáját.

Liberális párti források szerint egyébként a kutyát azért kellett menhelyre vinni, mert amikor pénteken szabadon engedték az udvaron, többször is megharapta a biztonsági őrt, akit kórházba kellett vinni.

Hirdetés