Orbán Viktort akarta savazni Ludovic Orban, de csak magából csinált bohócot

Az egykori liberális miniszterelnök a magyar kormányfő adriai nyaralását próbálta kipellengérezni.

Hirdetés

Nehéz az olyan politikus élete, aki nemrég még egy kormánypárt elnöke és Románia miniszterelnöke volt, ma viszont már csak egy olyan zsebpárt első embere, amelynek az emberek 90 százaléka számára elsőre még a neve sem ugrik be.

Ezt bizonyítja Ludovic Orban esete is, aki a Nemzeti Liberális Pártból való kényszerű távozása után a Jobboldali Erő nevű pártocska élén próbálja a választókat ostromolni.

És ha már korábban is jól bevált, ismét csak valamilyen magyar témával próbál a sovinizmusra mindig fogékony rétegek körében bevágódni.

Ezúttal Orbán Viktor magyar miniszterelnökbe kötött bele, hiszen ez most forró téma Romániában az egyesek által rasszistának bélyegzett tusványosi beszéd óta.

Közösségi oldalán Orban – aki miniszterelnökként még azzal dicsekedett, hogy Brüsszelben őt nevezik a „jó Orbannak”, a magyar kormányfőt pedig a rossznak –

Orbán Viktor adriai nyaralásába kötött bele.

Az apropót az adta, hogy a magyar kormányfő csónakja néhány napja meghibásodott – ami a román sajtó és Orban tálalásában már odáig fajult, hogy majdnem elsüllyedt.

„Júliusban a nagy hazafi Orbán Viktor arra buzdította a magyarokat, hogy a Balatont válasszák, és mondjanak le arról, hogy az Adriai-tengeren, a horvát tengerparton nyaraljanak. Augusztusban meg majdnem elsüllyedt a csónakjával. Nem a Balatonon, hanem az Adrián. Kommentár nélkül…” –

hangzik a velősnek szánt bejegyzés.

Hirdetés

Amiben Orbannak elvileg igaza van – csak éppen röpke két évet tévedett.

Orbán Viktor ugyanis valóban mondta júliusban, hogy Több Balaton, kevesebb Adria –

csak éppen nem 2022 júliusában, hanem 2020-ban.

Amikor még javában tombolt a koronavírus-járvány, viszont oltás nem volt, így a magyar kormányfő arra buzdított mindenkit, hogy a járvány terjedésének megakadályozása érdekében inkább otthon nyaraljon.

Vagyis a „jó” Orban – aki félig magyar származású, ezért intenzív magyarellenességgel próbálja „rossz” pedigréjét tisztára mosni a román közvélemény előtt – úgy próbálta kipellengérezni a magyar miniszterelnököt, hogy végül magából csinált hülyét.

Ez így nagyjából össze is foglalja, hogy miért jutott oda, ahol most tart.

Hirdetés