MTímea

Egy olyan országban élünk, ahol a kismamáknak addig jár új párna a kórházban, míg egy politikus a közelben van

2019. november 04., hétfő 17:20

Bejárta a sajtót a hétvégén a fotó, amelyiken Viorica Dăncilă államfőjelölt és Sorina Pintea, most már csak volt egészségügyi miniszter újszülötteket ölelget Focșani egyik kórházában. Önmagában már az is visszataszító, ha egy kampányoló politikus csecsemővel pózol a sajtóban. Hiszen a világba frissen belecsöppent kisbaba nem tiltakozhat az ellen, hogy politikai tőkét kovácsoljanak az ő cukiságából, mint a szintén államfői babérokra törő Dan Barna a kiscicából.

De még csak nem is ez az igazán felháborító Dăncilă és Pintea kórházi látogatása kapcsán – tudjuk jól, a politika természete az már csak ilyen –, hanem az, amivel a kórházban tartózkodó egyik apuka vádolja a kórház vezetőségét. Az ő állítása szerint ugyanis a kismamák addig kaptak új párnákat és takarókat, amíg a két politikus látogatása tartott. Miután távoztak, egyszerűen összeszedték a korábban kiosztogatott ágyneműket. Ráadásul az orvosok úgy engedték be az újszülöttek közelébe a két politikust, hogy azok utcai öltözetben voltak, igaz, egyszer használatos köpenyt is magukra húztak. Nem kell ahhoz orvosnak lenni, hogy tudjuk: egy baba immunrendszere még nagyon gyenge, nem szerencsés kitenni az utcáról érkező embereknek, főleg nem az influenzaszezon kezdetén. Éppen ezért még az apukákat is csak feltételekkel engedik be saját gyermekükhöz… Errefel jön két politikus, akik miután „népfürdőztek” egyet, lazán besétálnak az újszülött osztályra, és senki nem lát ebben semmi kivetnivalót.

Nagy a baj, ha ekkora a felelőtlenség mind az orvosok, mind az állam vezetésére vágyó politikusok részéről. Arról nem is beszélve, hogy a kismamákat is jobban kellene becsülni egy olyan országban, ahol hosszú évek óta folyamatos a népességfogyás.

Hirdetés
Hirdetés