Az intézet udvara

Leszúrt egy orvosi asszisztenst a vaskohsziklási pszichiátria egyik betege

Nem lehet tudni, hogyan juthatott a késhez, de a rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Hirdetés

A Bihar megyei Vaskohsziklás elmegyógyintézetének egyik 55 éves kezeltje szerda reggel késsel támadt az egyik orvosi asszisztensre. A nőt hátulról szúrta le, mély sebet ejtve a jobb válla alatti részen.

A pszichiátriai intézet szóvivőjének beszámolója szerint a támadásra szerda reggel, az intézet udvarán került sor. Kollégái azonnal ellátták a nő sérülését, majd mentőt hívtak hozzá. Egy SMURD mentőhelikopter szállította a nagyváradi Megyei Kórházba, állapota stabil.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy hogyan juthatott késhez a támadó, akit tizennégy évvel ezelőtt egy gyilkosság miatt utaltak be az intézetbe. A rendőrség mindenesetre ügyészi felügyelettel kivizsgálja az esetet, és várhatóan kiderül az is, hogy történt-e valamilyen mulasztás az intézet személyzete részéről.

Legutóbb 2019-ben történt hasonló, de emberi életeket is követelő támadás romániai elmegyógyintézetben. Akkor a Buzău megyei Sapoca község neuropszichiátriai kórházának páciense egy infúziós állvánnyal támadt a beutaltakra. Négy beteget megölt, további kilencet pedig megsebesített.

Hirdetés