Bekattant egy pszichiátrián ápolt beteg, megölt négy másikat

Egy infúzióállvánnyal. További kilenc személy megsérült.
Hirdetés

Egy infúzióállvánnyal vert agyon négy beteget, további kilencet pedig megsebesített egy páciens a Buzău megyei Săpoca község neuropszichiátriai kórházában. A 38 éves Buzău megyei férfit csütörtökön utalták be a pszichiátriára alkoholelvonási tünetekkel.

A támadás után menekülőre fogta a dolgot, ám egy, az épületben tartózkodó rendőrnek – aki egy másik beteg kórházba utalása ügyében volt a helyszínen – sikerült megállítani és őrizetbe venni.

A megyei rendőr-főkapitányság vezetője, Laurenţiu Pantazi az Agerpresnek elmondta, a támadó előbb a saját kórtermében lévő betegeket ütlegelte a súlyos állvánnyal, majd egy szomszédos kórterem pácienseire támadt.

A kórház igazgatója, Viorica Mihalaşcu az Antena 3 televíziónak elmondta, az incidens nagyon gyorsan, alig egy perc alatt zajlott le, mire az osztályon tartózkodó három ápoló valamelyike közbeléphetett volna, már megtörtént a baj. Az igazgató szerint a férfi akut pszichotikus állapotban követte el tettét, ami nagyjából azt jelenti, hogy elvesztette kapcsolatát a külvilággal, nem volt tisztában vele, mit tesz.

Hirdetés

Az igazgató azt is megerősítette, hogy a támadásnak 13 áldozata van, közülük hárman a helyszínen életüket vesztették, egy személy pedig a Buzău megyei sürgősségi kórházban halt bele fejsérüléseibe. További három beteg szintén súlyos koponya- és agyi sérüléseket szenvedett, hatan pedig enyhébb arcsérülésekkel „megúszták” a támadást.

Viorica Mihalaşcu szerint az elkövető egy „normál felügyeleti rendszerű” kórterembe volt beutalva, tünetei ugyanis nem vetítették előre a tragédiát. Az ügyben a Buzău megyei törvényszéki ügyészség vizsgálatot indított. 

Hirdetés