Láss csudát: Klaus Iohannis visszalépett a NATO-főtitkári versenyfutásból!

És Románia ad egy Patriot rakétarendszert Ukrajnának. És az AUR-t tárt karokkal fogadták az Európai Konzervatívok és Reformisták csoportjában, mire George Simion megjegyezte, ők szeretik a magyarokat.

Hirdetés

Láss csudát: Klaus Iohannis visszalépett a NATO-főtitkári versenyből

Emlékeznek még rá? Március 12-én megírtuk, hogy Klaus Ionopotchivanoc Iohannis álkisebbségi államelnök kapta magát és bejelentkezett a NATO-főtitkári székért. Igen ám, de a fejlett Nyugatról Mark Rutte volt holland miniszterelnök is felemelte a karját. Azóta eltelt némi idő, kiderült, hogy Iohannis urat lényegében csak Magyarország és Szlovákia támogatja, illetve támogatta, ugyanis nemrég ez a két ország is átült Rutte mellé. Magyarán, Ionopot úr egyedül maradt a vártán.

És akkor a csütörtöki védelmi tanácsi ülésen a második mandátuma végén járó államfő végre bejelentette: visszalép. Pontosabban azt jelentette be az újabb kori román államfőtörténet legszűkszavúbb képviselője, hogy már a múlt hét végén tájékoztatta az illetékeseket, levonul a pályáról.

Na és most akkor lehet találgatni, milyen izgalmas pozícióért nyúl legközelebb a mi derék álkisebbségi államelnökünk.

Románia mégis ad egy Patriot rakétarendszert Ukrajnának

A csütörtöki védelmi tanácsülésen egy másik fontos döntés is megszületett. Tekintettel a súlyos ukrajnai helyzetre, Románia átad egy Patriot rakétarendszert Ukrajnának. A döntés annak ellenére született, hogy korábban lábra kaptak hírek, miszerint a román védelmi minisztérium nem ért egyet a Patriot rendszer átadásával, tekintettel arra, hogy Romániát is védeni kell valamivel, hiszen elég közel van a háborús övezethez.

És itt bejön egy érdekes kontextuális információ: a hírek szerint a Financial Times arról számolt be, hogy washingtoni források szerint az Amerikai Egyesült Államok minden Patriot-rendelést leállít – tehát a már érvényben levő romániai rendeléseket is –, amíg Ukrajna nem rendelkezik a saját légvédelméhez szükséges eszközökkel.

Tehát: Románia pont akkor ad egy Patriot rendszer Ukrajnának, amikor kiszivárog, hogy Amerikától nem fogja megkapni, amit megrendelt már. Persze, ebben az is benne van, hogy megegyeztek a felek: kedves Románia, te most odaadsz egy Patriot rendszert Ukrajnának, és ha minden jól megy és meglesz az ukrán légvédelem, akkor mi küldjük, ami megrendeltél. Jó lesz így?

Úgy tűnik, jó lesz.

Az AUR-t tárt karokkal fogadták az Európai Konzervatívok és Reformisták csoportjában, mire George Simion megjegyezte, ők szeretik a magyarokat

Szerdán jött a hír, hogy George Simion nackópártja betoppanhat az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) EU-parlamenti frakciójába. Az ECR vezetősége ellenszavazat nélkül döntött arról, hogy a vérnackó AUR hat európai parlamenti képviselője (Cristian Terheş, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Adrian Axinia, Georgiana Teodorescu és Sturdza Şerban Dimitrie) közéjük ülhet a jövőben.

Hirdetés

George Simion pártelnök értelemszerűen tapsikolt örömében, majd kijelentette, hogy tessék, aki temette az AUR-t, az tévedett, hiszen lám, bekerültek az Európai Parlament legfontosabb konzervatív csoportjába, ahol ők az európai nemzetek jólétéért, illetve az európai föderációs szuperállam ellen fognak küzdeni.

Időközben Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője egy Facebook-bejegyzésben közölte, hogy márpedig a Fidesz nem fog egy frakcióban ülni a szélsőségesen magyarellenes AUR-ral. A bejegyyzés alatti  kommentözönben aztán egyszer csak feltűnt maga George Simion AUR-elnök, aki ékes magyarsággal azt írta, hogy:

„sziasztok magyar barátok! nem gyűlölünk, hanem együtt akarunk harcolni az európai bürokraták ellen”

Most erre mit lehet mondani. Mi itt, Erdélyben elég jól tudjuk, mennyire „szeretnek” minket az aranyos AUR-osok.

 

 

Hirdetés