Kösz, kormánykoalíció: adott esetben három vasárnap is voksolhatunk ezen az őszutón, télelőn!

És képzeljék el: medve sétál a marosvásárhelyi állatkertben… de nem a kifutóban! Továbbá: egy polgármesteri hivatal teljes vezérkarát vizsgálják sikkasztás gyanúja miatt.

Hirdetés

Kösz, kormánykoalíció: adott esetben három vasárnap is voksolhatunk ezen az őszutón, télelőn!

Ugye, milyen kedvesek ezek a politikusok? Miután szépen belengették az idei szuperválasztási év voksolásainak időpontjait, elkezdődött a szokásos körtánc, kecseszkecsken, sárdobálás és nyekegés. A választópolgárnak már hányingere volt, amikor a hatvanhatodik címet látta valamelyik hazai sajtótermékben, hogyaszongya: a választások időpontjáról vitatkozik a PSD meg a PNL.

Na de ennek vége, kedves polgártársak! A csütörtöki szent napon ismét összeült a hőn szeretett kormánykoalíció és meglepően rövid idő alatt eredményre jutott.

Ennek alapján nagyon szépen köszönjük minden romániai választópolgár nevében, hogy adott esetben három egymás után következő vasárnapon is voksolhatunk ezen az őszutón, télelőn. Mert a bölcs politikusok döntése értelmében az államelnök-választás első fordulója november 24-én lesz, aztán jön a parlamenti voksolás, pontban a román nemzeti ünnepen, december elsején, végül következik az elnökválasztás második fordulója, december 8-án. Márpedig következni fog, hiszen ki a jóisten fogja elsőre megválasztani a jelenlegi, nos, nem túl vonzó jelölteket, ugye.

A döntésről kormányhatározat is született, tehát ez már biztos. Bár, ismerve a hazai viszonyokat, mérget azért ne vegyünk rá.

Képzeljék el: medve sétál a marosvásárhelyi állatkertben… de nem a kifutóban!

Mi sem normálisabb, mint hogy medve (is) sétálgat egy állatkertben. Főleg, ha a sétát a saját, biztonságosan elkerített kifutójában teszi. A marosvásárhelyi állatkertben viszont a normalitás kicsit módosult, amennyiben pár napja egy mackó nem a kifutójában sétál. Sőt, az állat nem is tartozik az állatkert „kötelékébe”: szépen bejár, odakintről, mondják az állatkert illetékesei.

Persze, sietnek hangsúlyozni: a medve CSAK éjszaka látogatja az állatkertet. (Naná, mert másképp jegyet kéne váltania.)

A dolog vicces is lehetne, ha a medve csak sétálgatna, beszélgetne a bentlakókkal. De úgy tűnik, pragmatikusabb célok vezérlik: csütörtök hajnalban elkapott egy állatkerti őzet. És innen már a fele se tréfa! Az úgynevezett intervenciós csoport fülön fogja csípni a potyázó mackót.

Egy polgármesteri hivatal teljes vezérkarát vizsgálják sikkasztás gyanúja miatt

Hirdetés

Az ilyen híreket azért meséljük el Önöknek, kedves Olvasók, mert úgy gondoljuk, bizonyos értelemben jellemzőek a hazai közállapotokra.

Tehát, tessék nyugodtan leülni, csodálatos történet következik: valahol messze, a Kárpátok bércein túl van egy Gogoșu (magyarul fánkot jelent, de a paradicsompaprikát is nevezik így sokfele) nevű község, közelebbről Mehedinți megyében.

Ez a község nemrég bekerült a politikai bulvársajtóba, mivel a helyhatósági választásokon versengő két jelölt az azóta újraválasztott PSD-s polgármester, illetve a kedves felesége volt (pikáns mellékzöngéje a dolognak, hogy a választási kampány idején épp válófélben voltak), akit viszont a PNL támogatott.

És most ismét Gogoșu községre vetül a rivalda fénye, sajnálatos módon nem a legjobb fény. Ugyanis az illetékes hatóságok arra gyanakszanak, hogy a polgármester úr, az alpolgármester úr, no meg a polgármesteri hivatal könyvelője jó kis sikkasztási ügybe keveredett. A negyedik gyanúsított egy mobilszolgáltató alkalmazottja. A trükkös ügy lényege: 2020 és 2021 között a mobilszolgáltató hölgy több tucatnyi szerződést kötött a derék községvezetőkkel, telefon- és internetbérletekre, melynek fejében gyakorlatilag ingyen osztogatott pöpec mobiltelefonokat, amelyek azonban nem a hivatalban landoltak, hanem a szabadpiacon. Ahogy az idő telt, a négy jóember összesen 495 000 lejt tett így zsebre, nyilván éjfeketén. Nem rossz!

Na de most a hatóságok a nyakukra ültek. Házkutatásokat tartottak, és következnek a kihallgatások. Ilyenkor mindig az jut eszünkbe, hogy a polgármester elvileg a polgárok igazi példaképe. Jó lenne, ha gyakorlatilag is így lenne.

Hirdetés