Klinika elől lopott padot egy kolozsvári férfi (VIDEÓ) – vasárnapi hírek

Pénz helyett egyik karja nélkül távozott a bankautomatától egy Olaszországban tevékenykedő román bankrabló. Égve hagyott gyertya miatt gyúlhatott ki egy Fehér megyei fatemplom.

Hirdetés

Padot viszek, ne lássátok 

Van az úgy, hogy az embernek sürgősen szüksége van … egy padra. Ilyenkor többféleképpen is cselekedhet. Ha barkácsvér folyik az ereiben, és a szükséges mennyiségű faanyag is rendelkezésére áll, akkor órák alatt összeüt egy padot. Amennyiben nem túl gyakorlatias, úgy vásárol, vagy csináltat egyet. És ott a harmadik, nem túl elegáns és egyébként illegális megoldás, hogy egyszerűen eltulajdonít egyet.  

Ez utóbbi mellett döntött egy kolozsvári férfi, aki egy monostori klinika elé kihelyezett ülőalkalmatosságot csapott a hónalja alá és lazán elsétált vele. Arról valószínűleg nem volt tudomása, hogy az akciót egy biztonsági kamera is veszi. A felvételből kiderül, hogy miután meglovasította a padot, a bejárat jobboldalán található két széket átcipelte a lóca helyére, majd angolosan távozott.  

A klinikai vezetői humoruknál voltak és arra kérték a közösségi médiában a kóros padhiányban szenvedő polgárt, hogy miután beteljesítette funkcióját a bútordarab, a húsvéti ünnepek után legyen szíves visszahozni azt, mivel a nem járóbetegekkel konzultációra érkező ügyfelek használják. 

Bankot rabolni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes

Pórul járt egy 36 éves román állampolgár az olaszországi Cattolica városában, ahol társaival sikertelenül próbálta felrobbantani szombat hajnalban a Riviera Bank ATM-jét. A bankrabló körökben előszeretettel használt módszer faék egyszerűségű, már ha van kéznél némi robbanószer, amelyet a berendezés elé helyezve hoznak működésbe.  

Vélhetően hiányozott a robbantáshoz szükséges szakértelem, vagy porszem került a pokolgépbe, mivel a robbanás következtében az egyik kasszafúró súlyos felső végtagsérüléseket szenvedett. Bajban ismerszik meg a barát és a tolvajbecsületnek is a problémás helyzetek az igazi fokmérői. Ez esetben a barátok becsület híján voltak, mivel úgy magára hagyták a sérült társukat, ahogy az a nagykönyvben megvan írva.  

Az olasz hatóságok letartóztatták a férfit, akit a bolognai kórházba szállítottak. A gyors orvosi beavatkozás ellenére nem tudták megmenteni az összeroncsolódott végtagot, amit amputálni kellett. A rendőrség jelenleg a tolvajbanda további tagjait próbálja azonosítani.  

Leégett egy 19. századi fatemplom Fehér megyében  

Az emberi figyelmetlenségből származó katasztrófák egyik leggyakrabban előforduló típusa a felügyelet nélkül hagyott tűz, nyílt láng miatt következik be.  

Hirdetés

Az előzetes vizsgálatok szerint valószínűleg egy égve hagyott gyertya miatt gyúlt ki és égett porig egy 19. század második felében épült fatemplom a Fehér megyei Havasgáld községhez tartozó Ghioncani faluban vasárnapra virradóan.   

A Fehér megyei katasztrófavédelmi felügyelőséget (ISU) a ghioncani-i templomgondnok értesítette a történtekről. Alex Crişan katasztrófavédelmi szóvivő közölte: a tűzoltók kivonultak a helyszínre, és eloltották az utolsó tűzfészkeket is.  

Azt is elmondta, a templomban húsvéti misét tartottak éjjel, és valószínűleg égve hagytak egy gyertyát, ez vezethetett a tragédiához, amely nem járt személyi sérüléssel. 

A Fehér megyei rendőrség kivizsgálást indított gondatlanságból elkövetett rongálás miatt. 

 

Hirdetés