Kirúgtak száz helyi rendőrt. Nem tudtak írni és olvasni

Maga a polgármester ecsetelte a mizériát.

Hirdetés

A 6. az egyik legnépesebb bukaresti kerület, olyan 330 ezren laknak ott. A kerületi városháza alárendeltségébe tartozó helyi rendőrség kötelékében 400 alkalmazott szolgálta a köz javát. Eddig, vagyis tegnapig, amikor is a kerületi önkormányzati testület elfogadta, hogy a helyi rendőrségi állások egynegyedét leépítik.

A helyi rendőrség átszervezése száz állás megszüntetésével jár, vagyis száz helyi rendőrt elbocsátanak.

Ciprian Ciucu (PNL) 6. kerületi polgármester az intézményi reformok szükségességére hivatkozott, amikor megindokolta a leépítéseket. Azonban kicsit felszalad az ember szemöldöke, amikor az elöljáró azt is elmondja, miért van szükség a reformokra:

„Ha az emberek nem tudnak írni és olvasni, nem értik meg a törvényt sem, amit alkalmazniuk kell”

– mondta a polgármester. Magyarán: a helyi rendőrök jelentős része sötét bunkó. A maradó 300 helyi rendőrt pedig tanítani fogják, megismertetik velük a törvényeket, és azt is, hogyan kell kommunikálni a polgárokkal, vagy hogyan kell helyesen írni.

Hirdetés

A helyi rendőröknek járó igen jó bérkiegészítések miatt egy csomó nem oda illő figura is állományba került, miután csúszópénzzel lefizették a kulcsembereket, ez pedig szégyent hoz az intézményre – árulta el Ciucu annak a titkát, hogy mégis hogyan vehettek fel ilyen felkészületlen embereket. A polgármester szerint ez a helyzet máshol is, nem csak a bukaresti 6. kerületben. Bólogatunk, persze, mert máshol is láttunk helyi rendőröket.

 

 

Hirdetés