Kimeríthetetlen aranybánya az AUR: az egyik képviselőjük azt mondja, a szülei tartják el

Legalábbis a vagyonbevallásában semmilyen jövedelmet sem tüntetett fel.

Hirdetés

El kell ismerni, a romániai politikai élet tényleg szegényebb lenne a magyarellenesség- és a járványtagadás-biciklit izzásig hajtó Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) nélkül: sikerült olyan arcokat a parlamentbe juttatniuk, akik szinte kimeríthetetlen szórakoztató potenciállal rendelkeznek.

Azon képviselőjük után, ugyanis, aki azt állította: a gyerekei után kapott állami családi pótlékból él, most itt van az a honatya, aki azt mondja, a szülei tartják el.

Az illető neve Călin Balabașciuc, és mindezt annak kapcsán állítja, hogy a parlament honlapján feltüntetett vagyonbevallásában a világon semmit nem tüntetett fel.

De tényleg, ilyent még nem is láttunk: az ominózus dokumentumban sem jövedelem, sem vagyontárgy, sem ingatlan nem szerepel.

Csak a nagy nulla.

Azért a sajtó kíváncsi volt arra, mégis, miből élt eddig a jóember, mert feltételezhetően nem aktív fényevő, akinek nincs szüksége szilárd táplálékra.

Nos, Balabașciuc barátunk – miután végigkergettette magát a parlament folyosóin – végül kibökte, hogy

sohasem dolgozott, nem volt jövedelme, mivel eddig egyetemi hallgató volt, és a szülei tartották el.

Ez akár még részben igaz is lehet, mivel még csak júniusban tölti be a 25. életévét, de azért mégiscsak furcsa lenne, ha a parlamenti képviselőség lenne az első olyan munkakör, amiért konkrétan jövedelmet kap.

Hirdetés

Ő azonban ragaszkodik ahhoz, hogy ez így van, még azt az értesülést is tagadja, hogy egy civil szervezetnél dolgozott volna.

Ha tényleg igazat mond, ez azért valóban erős kezdés.

Legalábbis vélhetően nem sokan mondhatják el magukról, hogy a munkaerő-piacra belépve már rögtön képviselői privilégiumokat élvezhetnek.

Na és persze képviselői illetményt.

Ami nem rossz első fizetés: a havi 10 500 lejes illetmény mellett a parlamenti munkanapokért napi 260 lejes napidíj jár, valamint albérletre sem kell költenie, mivel a nem Bukarestben élő honatyák havi mintegy 9000 lejes lakhatási támogatást is kapnak.

Ráadásul az irodája fenntartását is az állam finanszírozza, és vonaton is ingyen utazhat.

Úgyhogy lesz miből félretenni azokra az időkre, amikor esetleg már nem az adófizetők tartják el, mert elveszíti a parlamenti mandátumát, és szeretne egy kicsit beszállni az őt eltartó szülei háztartásának költségeibe.

Hirdetés