Kiderült: nem túl felkészült a fogyasztóvédő, aki betiltott egy kreatív nyelvezetű mesekönyvet

A főnöki bársonyszékre pályázott, ám csak 2,40-re futotta az átmenő hetes jegyből.

Hirdetés

Igen bizarr történet következik, tessék megfogózni.

1. fejezet: jó pár évvel ezelőtt egy PSD-s politikus feljelentett egy világhírű regényt a iași fogyasztóvádelemnél, mert szerinte rossz helyesírással íródott. Roald Dahl Szofi és a Habó (vagy alternatív címén A barátságos óriás) című könyvéről van szó, amely épp ellenkezőleg, kiváló helyesírással készült, csak szándékosan sajátos a nyelvezete helyenként. A fogyasztóvédelem a maga részéről repült, mint a bunkósbot és megbüntette a művet árusító könyvesboltot, továbbá bevonatta a „hibás” könyveket. Persze, a könyvesbolt a bíróságon kért elégtételt, meg is kapta.

2. fejezet: évekkel később az egyik „könyvinkvizítor” fogyasztóvédő szépen lebukott: kiderült róla, hogy a bírság elengedése fejében például női cipőket, nadrágot, övet, epret, barackot és pénzt fogadott el. Kapott is három év felfüggesztett dutyit.

3. fejezet: ezzel megérkeztünk a jelenbe. Ugye, a fogyasztóvédők mindig párosával járnak. A könyvesboltot is két hős ostromolta meg. Az egyik lebukott, láttuk. A másik, aki a napokban épp a regionális fogyasztóvédelem igazgatói posztját pályázta meg, miután egy ideig ideiglenes igazgatóként fungált (a PSD deszantolta a székbe), szóval a másik jeles funkcionárius most nem le-, hanem megbukott.

A vizsga átmenő jegye hetes lett volna. Viszont a pályázó érdekes (vagy érthető) módon csak 2,40-et ért el (amiből 1 pont jár a megjelenés jogán).

Hirdetés

Szóval, ha tetszik, rajta is beteljesült a Szofi és a Habó átka. Bár – és ez megint nagyon bizarr – az illető bukott szamár továbbra is a regionális fogyasztóvédelem élén fog szamárkodni, amíg valakinek nem sikerül a vizsga.

Nem igazán tudjuk, mit mondjunk, de a fentiek alapján teljesen megértjük, ha a iași és a környékbeli boltok rettegnek a fogyasztóvédelemtől.

Hirdetés