Kiderült, hogy mindketten koronások, erre kocsival átutazta az egész országot egy házaspár

Egy baleset buktatta le őket – most vizsgálat folyik ellenük.

Hirdetés

Fogózzon meg: egy házaspár koronatesztje Konstancán lett pozitív, de ők utaztak még 700 kilométert, hogy hazajussanak Máramaros megyei otthonukba. Igazából csak azért buktak le, mert autóbalesetet szenvedtek.

A házaspár zöldséget és gyümölcsöt adott el Konstanca egyik legnagyobb piacán, ám mivel nem érezték túl jól magukat, egy magánklinikán elvégeztettek egy-egy koronatesztet. Másnap megtudták, hogy mindketten fertőzöttek, ám ahelyett, hogy felelős állampolgárként jelentették volna ezt az apróságot a közegészségügyi igazgatóságnál (INSP), autóba pattantak, és elindultak a 700 kilométeres úton hazafelé.

Nagybánya közelében azonban balesetet szenvedtek – ekkor a kiérkező rendőröknek már szóltak azért, hogy ne menjenek közelebb, mert koronások. Azóta kórházban vannak, de vizsgálat indult ellenük a járvány elleni küzdelem akadályozása miatt, ugyanis útközben hazafelé legalább egy benzinkútnál megálltak, és több személlyel kapcsolatba kerültek.

A magánklinika ellen is vizsgálódnak, amely a teszteket végezte, hiszen nekik is értesíteni kellett volna az illetékes hatóságot az eredményekről.

Hirdetés