Kicsit elaludt egy miniszter a sajtótájékoztatón (VIDEÓval)

Mondjuk, annyiban érthető a dolog, hogy Dacian Cioloș úr mellett nehéz ébren maradni.

Hirdetés

Tudjuk: a miniszter is csak ember, de talán éppen ezért, ha nagyon nem érzi fittnek magát, hát nem kell ország-világ elé állnia.

A kutatás, innováció és digitalizálás minisztere, az USR-PLUS-os Ciprian-Sergiu Teleman (sokat nem hallottunk róla, lehet azért, mert többet dolgozik, mint villog a kamera előtt) nem fogadta meg a józan ész fenti tanácsát. Persze, azért érteni véljük az igyekezetét, hiszen hazaröppent Brüsszelből a leghaladárabb román eurobürokraták egyike, Dacian Cioloș PLUS-elnök, és úgy hozta a sors, hogy tartott egy sajtótájékoztatót Szeben városában. És mivel Cioloș úr pártos értelemben a miniszter úr főnöke, hát szóba se jöhetett, hogy nyilvános szereplés helyett, mondjuk, szundítson egyet a hotelszobában.

És így történt, hogy a sajtótájékoztató kellős közepén a miniszter úr elaludt. Billegett a feje is ide-oda. A jelenlevő újságírók ezt persze nem épp a tisztelet jeleként értelmezték, meg is kérdeztékk tőle, jól van-e. Mire a miniszter mit tehetett volna, bevallotta, hogy fáradt.

Valóban, nekünk is ez az egyik feltételezésünk: a kutatásba, innovációba és digitalizációba is ugyanúgy bele lehet fáradni, mint például a harangöntésbe.

Hirdetés

A másik feltételezésünk viszont az, hogy bóbiskolósra unta magát. Amit meg tudunk érteni, hiszen Cioloș úr mellett nagyon, de nagyon nehéz ébren maradni.

Hirdetés