Kettő nap alatt már négy teljes embert immunizáltak a borsi határátkelő oltópontján

Hétfőn nyílt meg, de eddig finoman szólva sem rohanták le az emberek.

Hirdetés

Hétfőn nyitották meg a Bors–Ártánd határátkelőhely román oldalán azt az ideiglenes oltópontot, ahol az egydózisú Johnson & Johnson vakcinát adathatja be magának előjegyzés nélkül bárki, aki arra jár.

Megy át a határon, félreáll az átkelőponttól alig 50 méterre lévő konténernél, és úgy.

Csakhogy a szervezők által kínált produkció a jelek szerint nem találkozott közönségigényekkel: az első két nap során ugyanis mindösszesen 4 darab ember élt a lehetőséggel.

Igaz, nekik legalább nem kellett sorban állniuk.

A renyhe érdeklődést az új szerrel szembeni bizonytalanság (mindenki Pfizert akar, aki egyáltalán…), az általános oltásellenes/oltásszkeptikus társadalmi hangulat, az általános nemtörődömség és megannyi egyéb dolog is magyarázhatja. Persze az is lehet, hogy a szervezők egyszerűen nem csináltak elég nagy hírverést a dolognak, és időbe telik, mire az emberek felfedezik ezt a lehetőséget.

Hirdetés

Minden esetre az Arad megyei hatóságok Nagylak I-nél és Nagylak II-nél is hasonló oltópontok felállítására készülnek, szerintük ugyanis rengetegen térnek haza külföldről csak azért, hogy megkaphassák az oltást. Reméljük több hasznuk lesz, mint a borsi oltópontnak.

Mert ha abban a konténerben tökmagot árulnának, akkor is sokkal nagyobb forgalma lenne.

Hirdetés