Kétszer is rátaposott a bilincsbe vert fiatal fejére a rendőr az ötcsillagos Kolozsváron

Így viselkednek a rendőrök, amikor azt hiszik, senki sem látja őket.

Hirdetés

Amerikában a nyakra térdeplés a divat rendőri körökben, de Európa ezen szegletében sem bánnak kesztyűs kézzel a randalírozókkal, főleg ha azt hiszik, senki sem látja őket. A Tordai úton, a Sigma bevásárlóközponthoz közeli körforgalomnál szombatról vasárnapra virradóan filmeztek le három rendőrt, akik egy részeg férfival szemben léptek fel.

Az egyik közeli erkélyről készült videón az látszik, hogy az egyik rendőr belerúg a földön fekvő férfiba, míg társa tétlenül nézi. Megjelenik egy harmadik rendőr is, aki kétszer átsétál az illető fején, végül pedig fejbe rúgja.

Az embertelen, rendőri hivatással összeegyeztethetetlen gesztusról készült videó felkerült a közösségi oldalakra, bejárta a sajtót, így a Kolozs megyei rendőrségnek is illett megszólalni az ügyben. Kiderült, egy közeli bárból záróra után sem akart távozni egy italozó társaság, a biztonsági őrök sem tudták őket kitenni, ezért könnygázsprayt vetettek be és értesítették a rendőrséget.

A helyszínre érkező egyenruhások elöl a botrány leghangosabb résztvevője, egy 20 éves fiatal elmenekült a helyszínről, de nem jutott messzire, mivel közben megbotlott és a földre került. A rendőrök erővel verték bilincsbe, és botrányokozás, illetve igazolvány felmutatásának megtagadása miatt büntették meg. Az egyik biztonsági őr ellen büntetőeljárás indult, mert a vendéglátóhely kiüresítése közben durván bánt egy nővel.

Hirdetés

Ami a rendőri túlkapást illeti, kivizsgálják az esetet és annak függvényében döntenek a rendőrök felelősségre vonásáról.

A videó a rendőrök fellépéséről itt tekinthető meg.

Hirdetés