Kelemen Hunor kimondta, hogy az AUR ellenség, nagyon cudar időt kapunk a nyakunkba – szombati hírmix

Egy ügyes pali pedig több mint 640 ezer lejt feketézett össze a román tengerparton, de lebukott.

Hirdetés

Kelemen Hunor ledobta az AUR-t a padlóla dulván

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szombaton Nagybányán, a magyar szórvány napja alkalmából megfogalmazott egy igen fontos kampányüzenetet. Az igen fontos kampányüzenet így szól:

„Nem szeretünk ilyen erős szavakat használni, de ki kell mondanunk: az AUR az ellenségünk. Ők táncoltak a dédapáink sírjain Úzvölgyében, ők indítottak több száz pert az önkormányzataink ellen a magyar zászló, a székely zászló, az anyanyelvhasználat, a kétnyelvű feliratok ellen.”

Szerinte az AUR az 1930-as évek legionárius politikáját vallja, miszerint „a kisebbségeket el kell tüntetni”, és „az első célpont” a magyar közösség. Kelemen azért okítja így a szavazókat, mert jövőre választások lesznek, és a széljobb AUR a legutóbbi felmérések szerint egyre népszerűbb, a PSD után komoly esélyekkel indul. És ugye azt is tudjuk, hogy az olcsó, populista süketelésükkel a magyar szavazók közül is sokakat maguk mellé állítottak, még akkor is ha az AUR köztudottan nem csípi a magyarokat. Kelemen Hunor egyébként a megmaradás fontosságáról is beszélt. Részletek a Krónikán.

Jó sok pénzt feketézett össze egy krapek – lebukott

Egy 47 éves férfit adócsalással gyanúsítanak, miután kiderült, hogy 2019-ben és 2020-ban is strandbárt működtetett a konstancai tengerparton, ahol napozóágyakat is lehetett tőle bérelni, ám az utóbbi feketén történt. Az ügyes üzletember nem kevesebb, mint 643 ezer lejt keresett az üzleten, csakhogy minderről elfelejtette tájékoztatni az adóhatóságot, ami miatt most vélhetően alaposan meg fogja ütni a bokáját, az adóhatóság ugyanis nem csípi, ha jelentős pénzektől esik el. Azért egy próbát megért.

Az ország nagy részében cudar idő lesz

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország nagy részére sárga riasztást adott ki szombat délutántól egészen vasárnap reggelig. Ebben az időszakban erős, 55–65, sőt helyenként akár 90 kilométer/órás szélre kell számítani, de a csapadék is bőségesen érkezik. A hegyekben havazásra, máshol esőre, havas esőre figyelmeztetnek a szakemberek. Legyen óvatos, ha ilyen időben ki kell mennie otthonról.

Hirdetés