Kedvenc oktatási miniszter (mi)asszonyunk megint csak nem ért valamit!

Mondjuk, mi sem. Például azt, hogy miért nem megy szabadságra. Mondjuk, 40 évre.

Hirdetés

Emlékeznek még, kedves Olvasók, arra a furcsa esetre (pár nappal az iskolakezdés előtt), amikor a felelős járványkormány felelős oktatási miniszter asszonya, Monica Anisie kifakadt a Facebook-on, hogy ő már semmit sem ért, de főleg azt nem, miért kritizálja őt mindenki az iskolakezdés körüli totális kommunikációs káosz kapcsán? Hiszen ő mindig, de mindig kiállt a kamerák elé és ügyesen megvonta a vállát. Sőt, beszélt is: elmondta, hogy most pont nem tudja, mi a helyzet, de hamarosan tudni fogja, és amikor tudni fogja, kiáll a kamerák elé és… (És ja, megint vonogatta a vállát. Közben az iskola „magától” megkezdődött.)

Azóta eltelt bő hónap, a járvány bedurrant, egyre-másra zárnak be az iskolák, egyre több gyerek szorul távoktatásra… és egyre több gyereknek lenne szüksége azokra a bizonyos táblagépekre, amelyeket a minisztérium beígért (és persze, sok esetben ki is osztott).

Igen ám, de történt, hogy Bukarestben vagy 8000 tábagép valahogy bent ragadt egy raktárban. Vagyis nem jutott el az iskolákba. Szeptember 25. óta. És persze, a hír eljutott a drága tárcavezető asszonyhoz is. Ismét nem dicséret formájában. Mire a hölgynek (aki korábban román tanárként is tevékenykedett, no meg mesteri képzést folytatott a SNSPA nevű, sokak által a Ștefan Gheorghiu „szekusakadémia” örökösének tartott intézményben) megint csak az jutott eszébe, hogy ő ezt érti nem érti. Hogy hogyan történhetett. Nem érti, értik? Hát könyörgünk, hallott ez a magas rangú állami funkcionárius bármit is a kommunikáció fontosságáról? Lefogadjuk, hogy hallott. De valószínűleg azt se értette. Mert ha értette volna, nem mondana ilyen hülyeségeket folyton.

Na, és akkor mi sem értünk valamit. Miért nem megy Anisie asszony szabadságra? De úgy rendesen, 40 évre. És nagyon távol a közoktatástól. Legyen például Traian Băsescu tanácsadója, ahogy régebben. De NE oktatási ügyekben.

Hirdetés