Keddi hírek – Nem akart nyilatkozni Iohannis a román újságírónak. Brassó alpolgármestere a temetőbe került, de nem úgy

És szerencsére elfogták és letartóztatták azt a férfit, aki egy 14 éves lányt akart megvásárolni a családjától.

Hirdetés

Brassó alpolgármestere hirtelen a temetőben találta magát

Sebastian Rusu, Brassó PNL-s alpolgármestere kedden különös napra ébredt: lezárva és lepecsételve találta irodáját a brassói polgármesteri hivatal épületében. S bár Románia a lehetőségek országa (értsd: bármi megtörténhet), Rusu úr nem tudta mire vélni az esetet, ezért felháborodott.

Az alpolgármesterrel az eset előtt egy héttel közölték, hogy a temető működtetésével kapcsolatos munkaköröket bíztak rá, és azt is tudtára adták, hogy ezután ott lesz az irodája… mármint a temetőben.

Rusu úr azonban megtámadta az Allen Coliban polgármester által kiadott, az említett hatáskörökre vonatkozó rendelkezést, feltörte a pecsétet, amelyet szerinte jogtalanul alkalmaztak, és bejelentette, hogy hajlandó a közigazgatási bírósághoz fordulni a kialakult helyzet miatt. Nehezményezte, hogy felettese pont a névnapján, Szent Mihály és Gábriel arkangyalok ünnepén értesítette őt a fejleményekről, aztán elment egy hétre Barcelonába delegációba, a csukott ajtók pedig a Szűzanya templomba bevonulásának ünnepén várták őt – szerinte a polgármesternek különös affinitása van arra, hogy törvénytelenségeket és gonoszságokat kövessen el ünnepnapokon.

A sértett fél azt is elmondta, hogy bár valóban volna munkája a temetővel, az nem igényelne 24 órás jelenlétet a helyszínen. „Egy alpolgármester, még ha nincs is feladata, akkor is folyton teszi a dolgát” – tette hozzá. Reméljük, hogy Rusu úrnak nyugalomban telnek a további ünnepnapjai!

 

Iohannis: visszatettem Romániát az afrikai radarra!

Miután az afrikai exkluzív turisztikai központokban végzett nélkülözhetetlen munkát, államelnökünk úgy döntött, hogy mégis méltóztatik nyilatkozni a sajtónak. Hétfő reggel Iohannis a Zöld-foki Köztársaságban találkozott José Maria Neves ottani elnökkel, azonban nem kívántak nyilatkozni a sajtónak, viszont mint kiderült, a házigazda elnök az ország fővárosában, Praiában jelen lévő Libertatea sajtóorgánumon keresztül nyilatkozott a román közvéleménynek.

Az interjúban pedig arra a kérdésre, hogy 40 ezer ember kérésére nyilvánosságra hozná-e a saját utazási költségeit, José Maria Neves így válaszolt: „Nincs szükség 40 ezer emberre. Ha egy ember kér tőlem valamit, köteles vagyok válaszolni” – mondta az afrikai államfő, aki eredetileg nem zárta volna el a sajtót az eseménytől.

A praiai elnöki palotában tartott ülésen ugyan nem tettek fel kérdéseket, de a román vendég ezután a kormányhoz ment, ahol a Libertatea riportere egyenesen Klaus Iohannishoz tért vissza, kérdésfeltevési szándékkal, az elnök viszont sietett, mert a következő látogatása a parlamentben volt. Ezt követően viszont pontosan ő volt az, aki a sajtós küldötthöz maga ment oda, hogy az egyetlen jelenlévő román újságírónak ironizáljon kicsit: gyerünk, tedd fel a kérdést, aztán ki tudja, mit írsz legközelebb!

Hirdetés

Természetesen a sajtós is ugyanarra volt kíváncsi, mint mindannyian: mégis mennyibe kerülhetnek ezek a közpénzen forgó külföldi utazások, illetve „eléggé érett-e a romániai társadalom arra, hogy felfogja, a diplomáciai utak pénzbe kerülnek”. Klaus Ionopotchivanoc Iohannis ezt elintézte egy annyival, hogy ő itt visszatette Romániát Afrika radarjába és felelevenítette az oly fontos régi kapcsolatokat, és természetesen ezek a dolgok bizonyos költségekkel járnak, valamint utasítani fogja a sajtószolgálatot, hogy a törvénynek megfelelően adjon tájékoztatást. Még szerencse, hogy vannak törvények!

Elfogtak egy brit állampolgárt Kovászna megyében, miután egy 14 éves lányt akart megvásárolni

Kovászna megyében letartóztattak egy brit állampolgárt, aki szexuális kizsákmányolás céljából megpróbált megvásárolni egy 14 éves lányt a családjától. A pasast már hazájában is elítélték hasonló bűncselekmények miatt. A házkutatás során a nyomozók több mint 280 ezer darab gyermekpornográfiát tartalmazó anyagot találtak az otthonában, amely Kovászna megye területén van.

2022 és 2023 januárja között a férfi a gyanú szerint megkísérelt egy 14 éves kiskorút a fennhatósága és ellenőrzése alá helyezni szexuális kizsákmányolás céljából, és ehhez pénzt ajánlott fel az áldozat családjának – közölte a D.I.I.C.O.T és az IGPR kedden.

A férfit először 24 órás, majd 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték.

 

Hirdetés