Jól megszívták: egyetlen nap után lakat is került a kannabiszos termékeket áruló brassói boltra (VIDEÓval)

Túl sok gyanús árucikket találtak a fogyasztóvédelmisek, be is záratták az üzletet.

Hirdetés

Hétfőn megnyílt, kedden már lakat is került arra a brassói boltra, ahol (többek közt) a kannabisz egyik hatóanyagát tartalmazó termékeket árusítottak.

A nem tudatmódosító hatású (Romániában is legális) CBD-t tartalmazó termékekről (kozmetikumok, teák, olajok, tabletták stb.) van szó, szó sincs arról, hogy közük lenne a törvény által tiltott tetrahidrokannabinolhoz – (THC) a cannabis fő pszichoaktív összetevőjéhez –, állítják a bolt tulajdonosai.

A fogyasztóvédelmi hatóság illetékesei azonban több gyanús árucikket is találtak a Hosszú utcai üzletben. Amellett, hogy marihuána fogyasztására alkalmas eszközök is kerültek a polcokra (természetesen mindenféle füvezésre biztató felirattal), az ellenőrök rejtekdobozokat is találtak: ezek elemnek, öngyújtónak, üdítőitalnak, vagy éppen szájrúzsnak álcázott kis „tartályok”, melyek egyértelműen tiltott szerek tárolására készültek.

Hirdetés

A fogyasztóvédelmi hatóság több árucikket is lefoglalt, ezeket laboratóriumi vizsgálatra küldik.

Itt jut eszünkbe, hogy a szenátus még tavaly novemberben hallgatólagosan elfogadta a kannabisz gyógyászati célú felhasználásának engedélyeztetéséről szóló törvénytervezetet, a képviselőház azonban még azóta sem tűzte napirendre.

Hirdetés