Itt vannak a legfrissebb korona-adatok, de mutatunk egy biztató grafikont is

Vasárnapi koronavírus-esetszám: 1 087. Feleannyi tesztet végeztek, mint szombaton

Hirdetés

Az elmúlt 24 óra alatt 1 087 új koronavírus-fertőzöttet találtak. A legfrissebb hivatalos adatok szerint 11 846 tesztet végeztek.

Vasárnaponként mindig kevesebb tesztről számolnak be, a mai szám azonban jelentősen nagyobb, mit a múlt vasárnapi 6 607 (akkor 779 pozitív eset volt), vagy a két héttel ezelőtti 8 045 (823 eset). Az elvégzett teszteken belül a pozitívak aránya ma 9,18%. Az elmúlt héten egyébként ez a napi arány 5,09 és 6,42 százalék között mozgott.

Ezzel a járvány év eleji kezdete óta Romániában regisztrált koronavírusos esetek száma átlépte a 70 ezret (461-gyel), az elhunytaké pedig erősen megközelítette a háromezret (2 991 vasárnap).

Az elmúlt 24 óra alatt 37 fertőzött halt meg, 25 férfi és 12 nő, egy ember kivételével mindannyian más betegségben is szenvedtek. Az elhunytak közül 21-en a 60-70-es éveikben jártak, nyolcan nyolcvan felettiek, ugyanennyien ötvenesek voltak.

Intenzív osztályon jelenleg 479 súlyos állapotban levő embert ápolnak, ez hattal több, mint szombaton, illetve pénteken.

Hirdetés

Ha van kedve hozzá, mindenféle koronavírus-statisztikákat és grafikonokat nézhet ezen az oldalon. Mi csak egyet emelünk ki, mert fontos: az alábbi grafikon a vírus reprodukciós rátáját ábrázolja, ami azt jelenti. hogy egy fertőzött személy hány másik embert fertőz meg. Ez a mutató július végén csökkenni kezdett, augusztusban pedig végig stagnált.

Jelenleg a reprodukciós ráta 1,01, ami igen közel áll a szakemberek által sorsfordítónak nevezett 1-es értékhez, ez alatt a járvány tényleges csökkenéséről lehet beszélni.

Hirdetés