A Szent Mihály-templomban péntek este tartották a Magyar Egyházzenei Fórum nyitóhangversenyét / Fotó forrása: Magyar Egyházzenei Fórum

Mutatjuk, hol követheti élőben a pompásan felújított Szent Mihály-templom megáldását

Ünnepel a kincses város: a 13. Kolozsvári Magyar Napok nyitómozzanataként megáldják, majd hosszú évek után újra teljes egészében látogathatóvá válik a Szent Mihály-templom.

Hirdetés

Fontos mérföldkő, és nem csak Kolozsvár lakói számára ad okot az ünnepre, hogy az éveken át tartó, átfogó rehabilitációs munkálat után szombaton megáldják a Szent Mihály-templomot. Pénteken a Magyar Egyházzenei Fórum nyitóhangversenye vezette fel az ünnepi eseményt, mely egyben a 13. Kolozsvári Magyar Napok idei programsorozatának kezdetét is jelzi.

A 11 órától kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa és a templom megáldója Kovács Gergely gyulafehérvári érsek, az oltár szentelését Miguel Maury Buendía nuncius végzi. Az élő televízióközvetítést az M5-ön, az internetes közvetítést a Szent Mihály Római Katolikus Plébánia Facebook-oldalán lehet követni, elviekben itt. A Mária Rádió élő műsora itt hallgatható.

A pompásan felújított templom tehát újra nyitva áll a turisták előtt, a Kolozsvári Magyar Napok keretében pedig toronylátogatás (előzetes regisztrációval) és toronyzene is lesz. Érdemes elsétálni a Deák Ferenc utca elejéig, ahol egy panókiállítás mutatja be a templom felújítását megelőző állapotokat, valamint  a felújítás folyamatát. A fotókat a későbbiekben a toronyban tekinthetik meg a gyönyörű kilátás kedvéért fellátogató turisták.

A Magyar Napok teljes programkínálatát itt lehet átböngészni.

Hirdetés