Ismét Covid-kórházzá alakítanák az ország legnagyobb sportcsarnokát Kolozsváron

Tavaly is átrendezték a létesítményt, de akkor szerencsére nem volt rá szükség. Ezúttal a kórházak megteltek, a helyzet súlyosabb.

Hirdetés

Bizonyára sokan emlékeznek rá, tavaly májusban kórházzá alakították a kolozsvári BT sportcsarnokot, amely az ország legnagyobb ilyen jellegű létesítménye, 350 ágyat is odacipeltek és ízlésesen megoldották az elválasztófalakat is, de végül egyetlen páciens se tette oda be a lábát.

Szerencsére.

Eltelt egy év, és ott tartunk, hogy Tasnádi Szilárd, Kolozs megye prefektusa bejelentette, ismét felmerült, hogy a sportlétesítményt kórházzá alakítsák, miután a koronavírus-fertőzötteket ellátó kolozsvári kórházak megteltek.

Ezúttal is az a terv, hogy a könnyű lefolyású fertőzéses esetek kerüljenek erre az alternatív helyszínre, a súlyosabb betegek ellátására a sportcsarnok nyilván alkalmatlan lenne.

Kolozs megyében a fertőzöttségi ráta 6,4 ezreléknél tart éppen – Kolozsváron 7,64, de szerdán volt 8 is –, s csak az elmúlt 24 órában 347 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba. A megyei Covid-kórházakban 725 beteget ápolnak jelenleg, 95-en intenzív terápiás kezelésre szorulnak.

Hirdetés