Ilyen nincs: egy házaspár hiába ment el beadatni a második oltást, órákkal a munkaidő vége előtt bezártak az oltópontok

És mindez nem valami eldugott hegyvidéki településen történt, hanem Nagyváradon.

Hirdetés

Előfordulhat, hogy a kormány illetékesei a szépen kidolgozott oltási tervek alapján tényleg elhiszik, hogy teljesülhetnek a minden épeszű ember által óhajtott célok, és június elsejéig sikerül ötmillió, őszig pedig 10,4 millió embert beoltani a koronavírus elleni vakcinával Romániában, hogy minél hamarabb visszatérjen a normalitás, de egy dolgot megint figyelmen kívül hagytak.

Az emberi tényezőt, amelyen a legjobbnak tűnő tervek is elcsúszhatnak.

Most például Nagyváradon bizonyosodott be ismét, hogy az életben nem minden működik úgy ahogy elképzelték.

Egy házaspár ugyanis azzal szembesült, hogy

hiába ment el órákkal a lefoglalt időpont előtt fölvenni a második oltást, az oltópont már zárva van.

Az érintett oltópont a nagyváradi szülészeten működik, ahol a Moderna vakcinájával oltanak.

Elmondásuk szerint négy héttel ezelőtt az első oltást még gond nélkül megkapták, hétfőn délután viszont már semmi sem úgy működött, ahogy kellett volna.

Mint kiderült, az oltópontról először többször is felhívták őket, hogy hat óra előtt is mehetnek, és mivel ők egyéb elfoglaltságaik miatt fél öt előtt nem értek rá, ebben az időpontban állapodtak meg, és ekkorra értek oda.

A helyszínen viszont azzal szembesültek, hogy az oltópont már bezárt, és aznap már ki sem nyit, pedig a hivatalos nyitvatartás szerint minden oltópontnak este nyolcig kell nyitva tartania.

Ekkor úgy döntöttek: mivel a Nagyváraddal összenőtt Biharszentandráson szintén van olyan oltópont, ahol Modernával oltanak, kiugranak oda.

Csakhogy ez az oltópont is zárva volt már.

Visszatértek hát Nagyváradra, és mivel kiderítették, hogy az egyik ottani szakközépiskolában van még egy oltópont, ahol a Moderna oltóanyagát használják, oda mentek.

Ezt nyitva is találták, de hiába lélegeztek fel megkönnyebbülten: az ottani illetékesek azt mondták, csak kettejük miatt nem bontanak ki egy újabb vakcinát, mivel félő, hogy a megmaradt vakcinára nem lesz jelentkező, ha pedig eldobják, a tisztiorvosi szolgálat leszúrja őket.

Így aztán hiába könyörögtek, nem kapták meg a második oltást.

Hirdetés

A Bihar megyei tisztiorvosi szolgálat vezetője elismerte: valóan felkérték az oltópontok üzemeltetőit, hogy a lehetőség szerint ne pazarolják az oltóanyagot, de ez nem jelenti azt, hogy nem oltják be az oltásra jelentkezőket.

Azt meg pláne nem, hogy négy órával a munkaidő lejárta előtt bezárhatják az oltópontokat.

A káosz oka vélhetően az lehet, hogy a kormány eltette a kötelező regisztrációt, és több olyan oltópontot nyitott meg, ahol időpontfoglalás nélkül bárki bármikor jelentkezhet, és amelyekben a legnépszerűbbnek számító Pfizer-vakcinával oltanak.

Ennek nyomán vélhetően

sokan visszamondták az előzetes foglalásukat az olyan oltópontokon, ahol más vakcinát használnak,

vagy egyszerűen csak napokig vagy hetekig kellett volna még várni az oltásra.

Az ügyfél nélkül maradt oltópontok munkatársai meg unatkoznak.

Vagy nem akarnak unatkozni, ezért szépen bezárnak órákkal ezelőtt.

Ha már az emberek úgy döntöttek, hogy inkább sorban állnak egy másik vakcináért egy másik oltóponton.

Hirdetés