Ilyen is csak Romániában van: egy politikus polgárokat ölelgetett. Hatra-vakra. Direkt!

Be akarta bizonyítani, nem kapja el a betegséget, tehát a felelős kormány viszi csődbe az országot. Direkt!

Hirdetés

Emlékeznek még a Viorel Cataramă nevű emberre? Nem? Pedig színes egy figura. Alapból az Elvila nevű bútorgyártó cég vezére. Persze, politikus is. Volt ő a Nemzeti Liberális Párt alelnöke, szenátor, aztán megalapította a Liberális Jobboldal nevű aprópártot, melyet ma is vezetget. Elnökjelöltként is indult, méghozzá igen eredeti ötlettel, tessék csak nézni, az ember hanyatt vágja magát a röhögéstől. (Ki is esett a versenyből.) Ja, és ez se semmi: 2015-ben az Ilfov megyei Vöröskereszt elnökévé választották. Tádámm!

Szóval a jóember konyít valamennyit (???) az egészségügyhöz. Na és akkor mit csinál a pandémia és szükségállapot kellős közepén? Elmegy egy faluba és… figyelem: szándékosan ölelgetni kezdi a polgárokat. Nem vicc, na!

Utána hazamegy és mindezt ki is írja a Facebook-ra. Hogy ő most bebizonyítja, az ölelgetés nem jár fertőzéssel (ja, külön kiemeli, hogy romákat ölelgetett), neki semmi baja nem lesz, tehát a kormány ok nélkül viszi csődbe az országot, csorbítja az emberek alapvető jogait és szabadságait, de nem baj, egyszer minden vétkes felelni fog bűneiért.

Amivel a jóember nem számolt: a nagy karantén-ölelgetést követően a felesége bejelentette, hogy ő bizony elköltözik otthonról. Feltételezhetően nem féltékenység okán.

Hirdetés

És ha baj, akkor csőstül jön: az illetékes ügyészség is jelentkezett, mégpedig egy bűnvádi eljárással. Mert hogy, hogy nem, a polgárok közt tényleg akadt valaki, aki fertőzött volt. Tehát a vád szerint Cataramă mester a betegségek elleni küzdelem akadályozásában vétkes.

Na, nesze neked, ölelgető!

Hirdetés