Ilyen, amikor egy főteres költő beszélget egy főteres íróval (VIDEÓ)

Benne vagyunk a tévében. Vagyis az internetben.

Hirdetés

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL) értelemszerűen erdélyi magyar írók, költők és egyéb literátorok szervezete. A Főtér szerkesztőségének pedig egyenesen három olyan tagja van, akik az E-MIL-ben is tagok, mert hogy költők vagy írók: Varga László Edgár mellett Papp Attila Zsolt és Szántai János rendszeresen publikálnak verset, prózát, köteteket és elismert alkotói a kortárs magyar irodalomnak.

Az E-MIL nemrég indított egy online videósorozatot, amellyel valahogy pótolni igyekeznek a járványhelyzet miatt elmaradt hús-vér találkozókat az olvasókkal (és egymással). A hét szerzője című sorozat a múlt héten indult, első szereplői irodalomtörténészek voltak: Egyed Emesével Demeter Zsuzsa beszélgetett.

Ezen a héten pedig egyből két főteres kolléga is látható és hallható: Szántai Jánossal, aki nem csak író, hanem költő is, és persze a Főtér főszerkesztő-helyettese, Papp Attila Zsolt beszélget – őt sem kell olvasóinknak bemutatnunk, hiszen portálunk főmunkatársa és korábbi főszerkesztője.

Beszélgetésük első része alább megtekinthető, a második rész csütörtök este 7 órától lesz látható az E-MIL Facebook-oldalán.

Hirdetés

Az E-MIL oldalát egyébként érdemes lesz a következő hetekben is nézegetni, mert a beszélgetéssorozat folytatódik.

Hirdetés