Így tengeti most az életét a parlamentből pártjával együtt kizúgott exkormányfő, Victor Ponta

Civil munkahelyet választott. Legalábbis egyelőre.

Hirdetés

Úgy tűnik, hamar megtalálta a helyét Victor Ponta egykori szociáldemokrata kormányfő, aki új pártjával együtt kiesett a parlamentből a decemberi választáson.

A miniszterelnöki tisztségről a 2015-ös Colectiv-tűzvész után lemondó, és később a Szociáldemokrata Pártból (PSD) is távozó, plágiumügyben is érintett politikus vasárnap este elárulta: egyelőre nem politikával foglalkozik főállásban, a civil szférában helyezkedett el.

A jogász végzettségű Ponta jelenleg egy külföldi cégnél dolgozik tanácsadóként – de nem politikai, hanem üzleti tanácsadóként tevékenykedik.

Mint elmondta, a cég Közép- és Kelet-Európáért felelős osztályán dolgozik, de Romániban nincs érdekeltsége.

Mint elmondta, eddig nem foglalkozhatott ilyesmivel, hiszen összeférhetetlen lett volna, de most belevetette magát a civil létbe.

Hirdetés

Igaz, azért a politikát sem adta fel teljesen, hetente egyszer-kétszer bemegy pártja, a Pro Románia székházába is, de, amint mondta, már nem az országos politika első vonalában szerepel.

De ez nem jelenti azt, hogy ha úgy alakul, akkor nem akar visszatérni.

Mint ismert, a Pro Románia a szintén egy exminiszterelnök, Călin Popescu Tăriceanu vezette Liberálisok és Demokraták Szövetségével (ALDE) közösen indult a választáson, de még így sem voltak képesek elérni az 5 százalékos bejutási küszöböt.

Hirdetés