Honatyák egymás között: „Takarodj innen, te tetű, nem hallod?” (VIDEÓval)

Dan Tanasă kocsmai szintre zülleszti a román parlamentet. Kevés hiányzott ahhoz, hogy összeverekedjen egy USR-s kollégájával a képviselőház folyosóján. De mi dühítette fel ennyire?

Hirdetés

Zajlik az élet a román parlamentben, nem is akármilyen nívón. A képviselőház mai ülésén került napirendre annak az ügyosztálynak a kérdése, mely a bírák és ügyészek által elkövetett esetleges visszaélések kivizsgálásával foglalkozik. Mint tudjuk, a kormánypártok támogatják a részleg megszüntetését (arra hivatkozva, hogy a megalapítása is hiba volt, semmiféle eredményt nem tud felmutatni, és a külföldi szakértők is a megszüntetés mellett vannak), míg a PSD és az AUR nem támogatja az ügyosztály körüli sertepertélést, mert a bírák és az ügyészek függetlenségét félti.

A kérdés igencsak megosztja az igazságszolgáltatás aktorait is, így hát nem csoda, ha indulatokat szül a parlamentben. A plénumi vita még civilizált hangnemben zajlott. Az érvek és ellenérvek felsorakoztatása után a képviselőház első házként megszavazta a felszámolást előíró tervezetet (171-136 arányban), majd mindenki ment a maga dolgára. Azaz nem mindenki. Volt, aki a képviselőház folyosóján még kakaskodott egy kicsit a téma kapcsán.

Sajtóbeszámolók szerint a konfliktust az robbantotta ki, hogy Silviu Dehelean USR-s honatya számon kérte az igazságügyi minisztert durva hangnemben kritizáló Dan Tanasát (AUR), aki erre úgy reagált, mintha valaki rátaposott volna a lábára a falusi diszkóban.

„Nem szégyelled magad, te szamár, hogy így nekem támadsz? Takarodj innen, te tetű! Nem hallod, mit mondok? Megparancsolom, hogy szedd a lábad előlem, ne rontsd itt a levegőt!”

Hirdetés

– hangzott el több indulatszó kíséretében.

Szerencsére mindkét felet higgadtabb vérmérsékletű párttársak vették körbe, máskülönben könnyen verekedésig fajult volna a jelenet.

Az Igazságszolgáltatási Bűncselekményeket Vizsgáló Ügyészségi Részleg körüli meccs azonban még nincs lezárva, a végleges döntést a sorsáról a szenátusban hozzák meg.

Hirdetés