Fotó: Buletin de Carei/Facebook

Hiába várták az útjavítást, krumplit és hagymát ültettek a kátyúkba, fel is avatták

Ha a megyei tanács megfeledkezik a melóról, egyedi módon kell felhívni a figyelmet a problémára. Hátha meg is lesz a hatása.

Hirdetés

Nem először történik meg az országban, hogy egy település elkeseredett lakói kreatív ötletekkel próbálják felhívni az illetékesek figyelmét az utak állapotára, de a Szatmár megyei Krasznaszentmiklós lakóinak eredeti, tragikomikus tiltakozó akciója még ebben a kategóriában is különdíjat érdemelne.

A Buletindecarei.ro fotós beszámolója szerint a szentmiklósiak gerillakertészkedéssel próbálták javítani az esztétikai élményt az évek óta rendkívül rossz állapotban lévő, 195C jelzésű megyei út egy szakaszán: krumplit és hagymát ültettek a méretes kátyúkba. Mi több, a beültetett útszakaszt szimbolikusan fel is avatták, szalagvágással, ahogy kell.

A Nagykárolyt és Szatmárnémetit összekötő útba kapcsolódó megyei út évek óta felújításra vár, s az elmúlt időszakban alaposan megszaporodtak rajta a méretes kátyúk, melyek nem csak az autósokat bosszantják, a 370 lelket számláló falu lakói számára már az is kihívást jelent, hogy eljussanak valahogy a legközelebbi településig.

Hirdetés