Hiába tarol a csapatánál a koronavírus, Becali inkább fizet, mint oltat

A koronavírus ismét odacsapott a román foci kirakatcsapatának, de a FCSB tulajdonosa inkább a tesztekben, mint az oltásban hisz.

Hirdetés

Két játékost koronavírus-fertőzöttként, kettőt pedig közeli kontaktként kellett elkülöníteni a FCSB csapatból, ráadásul Edward Iordănescu edző tesztje is pozitív lett, így ki kell hagynia csapata következő két mérkőzését. Gigi Becali tulajdonos azonban hallani sem akar játékosai beoltásáról, inkább fizeti a heti rendszerességű teszteket. Szerinte hiába engedi meg a szabályzat, hogy az oltott játékosok tesztelés nélkül is futballozhassanak, attól még elkaphatják a vírust – ezért a klub azt javasolta a szövetségnek, hogy továbbra is minden résztvevő számára legyen kötelező a tesztelés a mérkőzések előtt.

Ez viszont egyre nagyobb terhet ró a klubok költségvetésre, hiszen tavaly június óta már több ezer tesztet kellett végeztetniük és fizetniük.

„A FCSB nem oltat! Tőlünk csak ketten vették fel az oltást. nem tiltom meg nekik, de tudják tőlem, hogy nem jó, és szeretik a tulajdonost és hallgatnak rá. A családomból sem köteleztem senkit, hogy ne oltasson. De megmondtam nekik, hogy engem golyóval a fejemben sem oltanak be” – jelentette ki Becali.

A Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap szövetségi forrásai szerint az élvonal 16 klubjánál a játékosok és szakmai stábtagok alig több mint felét oltották be, csupán a Kolozsvári CFR és CSU Craiova keretében kapta meg szinte mindenki az oltást. A FSCB-nél viszont 10 százalék alatt van az oltottak aránya – pedig a klubnak tavaly augusztusban a nemzetközi kupaszereplése ment rá a járványra, amikor szinte a teljes csapat megbetegedett.

Hirdetés