Fotó: Calea Neamului/Facebook

Hergelni tudni kell: a székelyföldi románokat féltő nackók épp március 14-én tartanak ünnepséget Sepsiszentgyörgyön

Jól ki lett ez találva.

Hirdetés

Egyszerűen jobb időpontot nem is találhattak volna a székelyföldi román civil szervezetek arra, hogy kifejezzék a Kovászna, Hargita és Maros megyében élő románok iránti szolidaritásukat: azt találták ki, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett ünnepség előtti napon, március 14-én Sepsiszentgyörgyön tartanak egy jó kis rendezvénysorozatot.

Hogy hol? Hát persze, hogy a Román Szellemiség Múzeumában, ahol ünnepélyes keretek közt egy nyilatkozatot is elfogadnak majd, melyben ismét arra fogják kérni a kormányt, a parlamentet és az államelnöki hivatalt, akadályozzák meg, hogy „Magyarország társszuveranitást gyakoroljon az úgynevezett Székelyföld fölött”.

Az ünnepi rendezvényen a program szerint díjazzák majd azokat, akik a székelyföldi románok identitásának megőrzéséért.

A Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fórumának rendszeresen hisztiző, magyarellenes képviselői már a tavaly is elfogadtak egy nyílt levelet, amelyben azt kérték a román hatóságoktól, akadályozzák meg, hogy Magyarország illetéktelenül beavatkozzon Románia belügyeibe, és arra is garanciákat kértek, hogy Romániában soha nem engedélyezzék az etnikai alapú területi autonómiát.

Most ismét előveszik a régi lemezt, és állítólag meg is vitatják az egy évvel ezelőtti beadvány helyzetét.

Hirdetés