Hatalmas volt a pánik, miután tűz ütött ki a suceavai kórházban, de szerencsére a baj nem volt akkora (VIDEÓval)

Több mint 300 beteget, köztük 57 újszülöttet evakuáltak az épületből, de az oltás mindössze 10 percig tartott.

Hirdetés

Összesen 329 beteget, köztük 102 gyereket kellett evakuálni a suceavai megyei sürgősségi kórházból csütörtökre virradóra, miután tűz ütött ki az épület 4. emeletén, a szülészeti osztályon. A kimenekítettek között 57 újszülött is volt.

Az utóbbi években megszaporodott kórháztüzek okozta botrányok miatt a helyi erők annyira óvatosak voltak, hogy aktiválták a vörös beavatkozási tervet, így a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, sőt még a szomszédos megyékből is segítséget kértek. A helyszínre érkezéskor derült ki, hogy a külső segítségre szerencsére nem lesz szükség.

A 4. emelet folyosójának mennyezetébe épített vezetékek, és a szellőztető berendezés egy része égett, miközben rengeteg füst keletkezett – emiatt kellett a 4–9. emeletről mindenkit evakuálni. A tüzet 10 perc alatt eloltották, senki sem sérült meg, sőt még füstmérgezést sem szenvedett senki. A veszély elmúltával a betegek visszatérhettek a kórtermekbe, kivéve a korábban a 4. emeleten elhelyezett pácienseket, akiknek a kórház egyéb osztályain kerestek helyet ideiglenesen.

A tüzet a szellőztető berendezés egyik elemének rövidzárlata okozta.

Hirdetés